Vali Mutlu Gezi eylemcileriyle piknik yapacak

/ Kaynak: İHA
Vali Mutlu Gezi eylemcileriyle piknik yapacak

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul Vailisi Hüseyin Avni Mutlu Dolmabahçe saat kulesi'nde gezi parkı'ndaki direnişçilerle bir araya geldi

Gençlerle Yüz Yüze Gelmiş Olmaktan Keyif duyduğunu belirten Vali Mutlu, "Gezi parkı'nda çevresel duyarlılık içerisinde olduklarını ifade eden grupla böyle bir toplantı yapmanın hepimiz için yararlı olacağı kanaatindeyim. Önemli olan yüz yüze görüşmekti. Ümit ediyorum bu sohbet gezi parkı'nda bulunan her yaştaki gençlere de buradan bir mesaj olacaktır" dedi. nbsp;Bir göstericinin Vali Mutlu'ya eleştirisi üzerine Vali, "Biz gezi parkına müdahale olmaksızın bitirilmesi için çaba gösteriyoruz" dedi. nbsp;İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Dolmabahçe'de Gezi Parkı eylemcileriyle görüştü. Yaklaşık 5 saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Vali Mutlu, gençlerin düşüncesinde toplantı öncesinde ve sonrasında fark oluştuğunu belirtti, ''Gezi Parkı hadisesi tamamlanmış olacak bu izlenimi onlardan aldım'' ifadesini kullandı. Mutlu, piknik daveti aldığını da söyledi. nbsp;İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, dün akşam saatlerinde Gezi Parkı'ndaki eylemcilerle görüşmek istediğini belirterek, "Cep numaram 0532 307 86 87. Görüşmeye hazırım" demişti. nbsp;Mutlu, bu kez Twitter'dan davette bulunarak görüşmek isteyenlerle Dolmabahçe Saat Kule'de saat 24.00'ten sonra görüşebileceğini söyledi: ''Bu gece yüz yüze görüşmek isteyenlerle 24.00'ten itibaren DolmaBahçe Saat Kule Kafe'de gruplar halinde, gerekiyorsa sabaha kadar görüşeceğiz.''
Bu tweet'in arından Mutlu, eylemci temsilcileriyle görüşmek üzere Dolmabahçe'deki Saat Kule Kafe'ye gitti.
Twitter hesabı üzerinden görüşme isteğini duyuran Mutlu, saat 00.15'te söylediği yere geldi. Girişte gazetecilere açıklama yapan Mutlu, Gezi Parkı'nda kendilerini çevre duyarlılığı içerisinde görenlerle bir araya geleceklerini söyledi.
Vali Mutlu, şöyle devam etti:
"Gençlerimize, Gezi Parkı'ndaki duruşlarına ve beklentilerine ilişkin, bundan sonraki süreçte yapmaları gereken hususları, mevcut durumu değerlendirmek, kendi istemiş oldukları hususları görüşmek üzere bir çağrıda bulundum. Gerek sosyal medya üzerinden, gerek vermiş olduğum telefonum üzerinden gelmeyi arzu eden gençlerin bir grubuyla bir toplantı sürdüreceğiz. Toplantıyı gençlerin arzu ettiği miktarda devam ettireceğiz, gerekirse sabaha kadar da devam edeceğiz."
Toplantının verimli geçeceğini umduğunu dile getiren Mutlu, gençlerle yüz yüze gelmekten mutluluk duyacağını kaydetti. Vali Mutlu, söz konusu toplantının herkes için faydalı olacağını aktararak, "Daha önce vermiş olduğum mesajalarda kendileriyle görüşme arzumu hatta mümkünse Gezi Parkı'nda da bulunma arzumu paylaşmıştım. Bunu bugün de ifade ettim. Önemli olan ilk defa yüz yüze görüşmekti" diye konuştu.
Vali Mutlu'nun açıklaması sırasında orada bulunan ve eylemcilerden olduğunu söyleyen Hayrettin Bulan, Gezi Parkı'na müdahale edileceği yönünde bir söylenti olduğunu ve Vali'den söz istediğini söyledi. Bulan, Vali'nin daha önce de söz verdiğini ama müdahale gerçekleştiğini belirtti.
Vali Mutlu da bunları konuşmak adına bu görüşmeyi organize ettiklerini belirterek, Gezi Parkı'na müdahale konusunda herkesin içinin rahat olması gerektiğini, sorunların, müdahaleye gerek duyulmadan çözülmesini arzu ettiklerini kaydetti.
Gazetecilerin içeri alınmayacağını ifade eden Vali Mutlu, istenirse görüşme sonrasında eylemcilere fikirlerinin sorulabileceğini söyledi. Mutlu'nun içeri girmesinin ardından, bazı eylemcilerin de toplantının yapılacağı yere geldikleri görüldü.
'KOKOREÇ YOKSA GELMEM'
Görüşmeye katılan eylemcilerden biri Vali Mutlu ile görüşmeye gelme nedenini "Buraya bir grup adına gelmedik. Valimizin Twitter üzerindeki daveti üzerine geldik. Var olan sorunları, kendi düşüncelerimizi samiyetine güvendiğimiz Valimizle görüşemeye geldik. Daha demokratik bir ortamda bu sürecin barışçıl bir ortamda ilerlemesini sağlayacak" şeklinde açıkladı.


Söz alan bir diğer eylemci ise, "Benim buraya gelme nedenim, bir şey benim kanıma çok dokundu. Marjinal değilim. 16 gündür Başbakan tarafından sürekli olarak marjinal olarak ifade edilmekten sıkıldım ve üzüldüm. Eğer mümkünse, bu üslubu değiştirmek için sizi teşvik etmek için buraya geldim" dedi.


Böyle bir görüşmeyi başından beri istediğini ifade eden Mutlu, "Bu diyaloğu başından beri her zaman arzu etmiştim. Mevcut gelişmeler şimdi bu fırsatı yarattı. Daha önceden yapmak gerekirdi. Bir eksiklikti" dedi.


Eylemciler, "Sizin de Gezi'ye gelmenizi isterdik" şeklindeki konuşmaları üzerine Mutlu, "Vallahi gelmek isterim. Samimi söylüyorum" ifadesini kullandı.


Eylemciler, "Kimsenin güvenliğe ihtiyacı yok güvenliğinizi sağlarız diyerek" Vali Mutlu'yu Gezi Parkı'nda öğle yemeğine davet etti. Davet üzerine Vali Mutlu, "Kokoreç yoksa gelmem. Kokoreç varsa gelirim" dedi.


VALİ MUTLU'DAN GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA


Görüşme sonrası açıklama yapan Vali Mutlu şunları söyledi:


''Saat 24.00'te başladık şu anda saat 05.00. 5 saaete yakın bir süre oldu. Görüşmede 150 kadar gencimiz vardı. Katılım oldukça iyiydi. Beklediğimden daha fazla genç geldi. Hepsi duygularını paylaştılar. Gençler sohbetle duygularını aktarmaktan memnundu. Gruplarla devamlı irtibatta olmayı önemsiyorum.


Gezi Parkı hadisesi tamamlanmış olacak bunu onlardan aldım. Başbakan'ın Ankara'da yaptığı toplantının sonucu pozitif yansıdı. Hepimiz için mutlu bir gelişmenin olduğunu görüyorum. Şu dikkatimi çekti, başbakanımızdan bahseden hepsi 'başbakanımız' diye hitap etti. Çok saygılı duruşları var. Kendilerini anladığımızı onlara hissettirmemiz gerekiyor.


'ÇADIRLARI PAZAR GÜNÜNE KADAR KALDIRIN Kİ PİKNİK YAPALIM'


Gençlerin düşüncesinde toplantı öncesinde ve sonrasında fark oluştu. Geldiklerinde daha sinirli bir yapıyla geldiler ama 5 saatlik süre içerisinde yapılan sohbette herkesi daha iyi tanıdıklarını da gördüm. Dolayısıyla 'gelin tanış olalım işi kolay kılalım' sözü çok anlamlı.


Biz gönülden yakınız. Çok genç bir ülkeyiz, onları anladığımızı onlara hissettirmemiz gerekiyor.


'NUMARAMI PAYLAŞTIKTAN SONRA ÇOK ARAYAN OLDU'


Telefon numaramı paylaştıktan sonra çok arayan oldu. O kadar çok arayan oldu ki telefonum bloke oldu. 45 dakika telefonum tamamen kapandı açılmadı.


Çok fazla talep var gençlerimizden. İstanbul'da ilk kez telefonumu paylaştım. Daha önce Diyarbakır'da paylaşmıştım.


'BİR BABA BENİ ARADI RİCADA BULUNDU'


Çocuğunun parkta kalmasını istemeyen bir baba beni aradı ve lütfen çocuğumu parktan al diye ricada bulundu. Hatta o gencimiz de bu akşam görüşmedeydi.


Ben çocuklarımızın aileleriyle kucaklaşmasını istiyorum. Aileler çocuklarını özlediler.


'PİKNİK YAPALIM DEDİLER'


Ayrılışımız güzel oldu. Şöyle bir davet de aldım: 'Zaman zaman piknik yapalım ve sizi de aramızda görelim' dediler. Gezi Parkı ile ilgili ilgilerinin devam edeceğini buradan da anlayabiliriz.


Gezi Parkı'nda tekrar buluşmak ama bu sefer çadırların altında geceleyerek değil piknik yaparak görüşmek istiyoruz. Çadırları Pazar gününe kadar kaldırın ki piknik yapalım dedim. Çadırları çabuk kurdunuz, çabuk toparlayın dedim. Biraz sabırla bu işi çözeceğimizi umuyorum.


Orada kalma ve bunu sürdürme konusunda katı bir duruşlarının olmadığını, yeteri kadar kaldıklarını, özellikle sayın Başbakanımızın bu akşam yapmış olduğu değerlendirmenin de tesiriyle çok daha pozitif bir yaklaşım içerisinde bu gelen mesajlara duyarlılık gösterdiklerini hissettik.''

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...