BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kıyma fiyatları artınca tavuk eti mantıya girdi

Kıyma fiyatları artınca tavuk eti mantıya girdi

Türk mutfağının vazgeçilmez tadı mantı, kırmızı etteki fiyat artışı sebebiyle artık tavuk eti ile yapılmaya başlandı.



> Vahit Şahin ADANA İHA Türk mutfağının vazgeçilmez tadı mantı, kırmızı etteki fiyat artışı sebebiyle artık tavuk eti ile yapılmaya başlandı. Kırmızı ete her zaman alternatif olarak gösterilen beyaz etin, zaman içinde köftesi ve döneri yapılmıştı. Son zamanlarda tavuk eti, geleneksel Türk mutfağının önemli yemeklerinden olan mantıya da karıştı. Kırmızı etteki fiyat artışını, “mantı yapmamak ve yememek” için bir gerekçe olarak görmeyen Türk insanı, beyaz etle mantı yapmaya başladı. Adana’da bu lezzeti deneyen vatandaşlar, farklı ve daha hafif bir lezzetle karşılaştıklarını söyledi.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT