ASKON'dan gazetelere sert 'Gezi' ilanı

/ Kaynak: AA
ASKON'dan gazetelere sert 'Gezi' ilanı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), ''Gezi masumiyetini yitirmiştir'' başlığıyla bazı gazetelere ilan verdi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), ''Gezi masumiyetini yitirmiştir'' başlığıyla bazı gazetelere ilan vererek, Gezi Parkı eksenli eylemlerin Türkiye'nin siyasi ve ekonomik açıdan yükselişte olduğu bir döneme geldiğine dikkat çekti. İlanda, eylemlerin çevre boyutunu aşarak siyasi bir manivelaya dönüştüğü ifade edilerek, hiç kimsenin artık eylemleri çevre duyarlılığıyla bağdaştıramadığı kaydedildi. Hiçbir siyaset ve üslup hatasının yıkıcı ve yakıcı bir reaksiyonu haklı gösteremeyeceği belirtilen ilanda, şu ifadeler kullanıldı: ''15 gündür devam eden eylemlerin içinden çıkan sloganlar, dövizler, duvar yazıları, talepler ve uluslararası reaksiyonlar bize, meselenin asla masum olmadığını ve büyük siyasi oparasyonun bir parçası olduğunu göstermektedir. Bu eylemler her nasılsa terör belasının sonlandığı, IMF'ye borcun bitirildiği, faizlerin minimum seviyeye indirildiği ve negatif faizlerin gündeme girdiği bir zamana denk gelmiştir; Ne tesadüf! Bu eylemler ülkenin vesayetten kurtulma mücadelesini sonlandırmaya doğru gittiği bir zamana İsrail gibi bir zalimin burnunun sürtüldüğü bir zamana, Esed gibi bir zalimin durdurulmasına çalışılan bir zamana denk gelmiştir; Ne tesadüf! Türkiye'ye güvenin zirve yaptığı bir haftalık yatırım kararlarının birçok ülke bütçesini katladığı bir zamana denk gelmiştir; Ne tesadüf! Gelişmiş kabul edilen ülkeler krizden inlerken, Türkiye'nin büyüme rekorları kırmaya devam ettiği bir zamana denk gelmiştir; Ne tesadüf!
FAİZLER DÜŞMESİNİ HAZMEDEMEDİLER
Ne hikmetse bu tesadüfler, hep ülkemizin kendine gelme, başını kaldırma zamanlarına denk gelmektedir. Biz faiz lobilerini iyi tanıyoruz. Tatlı karlarından oluyorlar; onu da biliyoruz. Zira Türkiye bütçesinin 2'de 1'inin faize gittiği ve vergi gelirlerinin tamamının faizlere yetmediği 2001'leri unutmadık. Hala faiz ödüyoruz ama 8'de 1 seviyesine düştü.
Hazmedemedikleri bu. IMF'ye olan borç gibi bir gün bitmesinden korkuyorlar. Biz bu eylemleri de tanıyoruz. Menderes zamanından, Özal zamanından, Erbakan zamanından tanıyoruz. Organizatörler de tanıyor ve tehdit amaçlı olarak onların sonlarını Sayın Başbakan'a hatırlatıyorlar. Bu liderler arasında ülkenin bağımlılıklardan kurtulması ve millete hizmet için seferber olunması konusundaki benzerlik olduğu doğrudur. Ama bilin ki millet de eski millet değildir. Millet bu oyunu artık çözmüştür. Artık kendi değerlerini, birikimlerini ve liderlerini faiz lobilerine, küresel güçlere, küresel tezgahlara kaptırmayacaktır.''
İlanda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''dirilişin temsilcisi'' konumunda olduğu ve Türk milletinin Başbakanına sahip çıkacağı dile getirildi.

nbsp;ASKON'dan gazetelere sert 'Gezi' ilanı

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...