Migros 4 yılda ikiye katlanacak

Düzenleyen:
Migros 4 yılda ikiye katlanacak

Ekonomi Haberleri

Kipa’nın yüzde 95,5’ini bünyesine katarak 1.782 mağazaya ulaşan Migros, bu yıl 200 yeni mağaza açacak. Hedef, 4 yıl sonra Migros’un büyüklüğünü ikiye katlamak...

Türkiye’de 63 yıldır faaliyet gösteren Migros, Tesco İnvestments şirketine ait Kipa hisselerinin yüzde 95,5’ini bünyesine kattı ve yeni hedefler belirledi. Kipa’nın 199 milyon TL bedelle satın alınmasına ilişkin sürecin tamamlanması ve önümüzdeki dönem hedefleri açıklamak üzere ekonomi basını ile bir araya gelen Migros Genel Müdürü Özgür Tort, bu yatırımın, Anadolu Grubu ve BC Partners’ın Türk perakendesine olan inancını ifade ettiğini söyledi. Bu satın almayla Migros bünyesine 48 hipermarket, 48 süpermarket, 72 Express mağaza ile toplam 320 bin metrekare net satış alanı eklendiğini, mağaza sayısının 73 ilde Ramstore mağazaları dahil 1.782 mağazaya ulaştıklarını söyleyen Özgür Tort “Böylece, 2017 yılında yeni açılacak mağazalarla net satış alanımızı yurt dışı dahil yaklaşık 1,5 milyon metrekareye yükseltmeyi hedefliyoruz. Tesco Kipa’nın 20 ilde bulunan 26 AVM’si ile yurt içi alışveriş merkezi sayımızı 30’a ulaştırdık” dedi.
TÜRKİYE İLE BÜYÜYORUZ
Migros’un 63 yıldır daima uzun vadeli planlar yaptığını, bu planların temel noktasının Türkiye’nin taşıdığı müthiş potansiyel olduğunu söyleyen Özgür Tort “Geçtiğimiz 40 yılda türlü zorlukları aşarak 6 kat büyüme yakalamış bir ekonomiden söz ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomik gücü arasına yükselmesi bekleniyor. Bu satın alma ülkemize güvenimizin göstergesidir” dedi.
Migros olarak sürdürülebilir büyüme kavramına odaklandıklarını, son 6 yılda üst üste çift haneli büyüyüp satışlarını 2 katına çıkardıklarını söyleyen Tort, “Kapsama alanımızı Türkiye’deki hanelerin yüzde 80’ini içine alacak şekilde genişlettik. 2016 büyümemiz yüzde 20’ye ulaştı, konsolide satışlarımız 11 milyar TL’yi aştı. Her yıl açtığımız ortalama 200 mağazanın büyük bölümünü operasyonel verimlilikten elde ettiğimiz kaynakla açıyoruz. 2017 itibarıyla hedeflerimizi de büyüttük. Bu kez 6 yılda değil, 4 yılda büyüklüğümüzü ikiye katlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İstihdamımız 45 bini aşacak

∂ 2017’de açılacak ilave satış alana büyümesini 5’e katladıklarını, sistemin entegrasyonunun hızla gerçekleşeceğini ifade eden Tort, “Kipa satın alması ve organize büyümemizle Migros’un doğrudan ve sağladığı toplam istihdam 45 bini aşacak. Migros, perakende sektöründeki en büyük istihdam merkezlerinden biri. Bu yıl açmayı planladığımız yeni mağazalarımız ve büyüme çizgimiz doğrultusunda 5.500 kişiye daha istihdam sağlamayı ve ailemizi daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Bu satın almanın bizim için en anlamlı sonuçlarından biri de, bünyemize katılan yaklaşık 6 bin çalışan ve buna ek olarak 2017’deki kendi organik büyümemizle birlikte oluşacak toplam istihdamımızın 45 bini aşacak olmasıdır” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...