Sınırda bir yaşlı kurt

Düzenleyen:
Sınırda bir yaşlı kurt

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Western havası ve duygusallığıyla serisinin diğer filmlerinden ayrılan “Logan: Wolverine”, kahramanımızı mutantlıktan insana doğru epeyce yaklaştırıyor…

Mutant yaratıklarla insanların mücadelesi üzerine kurulu X-Men serisinde Hugh Jackman, Wolverine karakterine çok dokunaklı bir hikâyeyle veda ediyor... Serinin üçüncü filmi olan “Logan: Wolverine”in yönetmen koltuğunda James Mangold otururken, oyuncu kadrosunda Hugh Jackman’ın yanı sıra Patrick Stewart, Richard E. Grant, Boyd Holbrook, Stephen Merchant ve Dafne Keen yer alıyor. 
“Old Man Logan” çizgi romanına dayanan hikâye, 2029’da geçiyor. Filmde mutant nüfusunun inanılmaz derecede azalıp barış yanlısı X-Men grubunun dağıldığı bir dünya ile karşılaşıyoruz. Su kıt, topraklar çorak... Bu ürkütücü tablo, geleceğin Amerika’sı için hiç de hayalî değil. Meksika sınırında bir yerde yaşayan “yaşlı kurt” Logan da artık bitkin bir hâlde... Logan, hayatını limuzin şoförlüğü yaparak idame ettirmeye çalışıyor. Burnu kalkık insanlara tahammül etmek zorunda kalırken zavallı bir alkoliğe dönüşüyor. Bu arada hafızasıyla başı dertte olan Profesör X’e bakma vazifesi de onda... Filmde sükûnet Logan’ın, Laura isimli bir kızı taşımaya başlamasıyla bozuluyor. Kendisi gibi mutant olan kızın, peşine karanlık güçler takılıyor. Logan hem Laura’yla olan bağlarını keşfediyor hem de onu korumak için amansız bir mücadelenin tam ortasına düşüyor. 
WOLVERINE, YOL VERİN!
Film, 17 yıldır Wolverine karakterini canlandıran Hugh Jackman’ın harikulade oyunculuk performansına sahne oluyor. Bu filmde bir Wolverine’in “insan”a en yakın olduğu hâliyle karşı karşıyayız. Bunu en çok Laura ile olan bağının açığa çıktığı sahnelerde görüyoruz. “Logan: Wolverine” hikâyesi, karakterleri ve aksiyonuyla serinin diğer filmlerinden ayrılıyor. Özellikle “X-Men: Apocalypse”de yaşanan kısmi hayal kırıklığını affettiriyor.
WESTERN HAVA…
Yürek burkan ve sofistike bir hikâye sunan film trajedinin yanında mükemmel aksiyon sahnelerini haiz. Western bir havanın olduğu filmde, Wolverine yine düşmanlarının kafalarını koparıp, metal pençeleriyle bedenlerini parçalıyor. Başlangıç kısmı ve sonunda müthiş bir sürükleyiciliğin olduğu 137 dakikalık filmin, orta kısmında kalitesinden taviz verdiği söylenebilir. Serisinin en iyi filmi olarak, yılarca konuşulabilecek “Logan: Wolverine” üst düzeyde aksiyona sahip tarifsiz bir duygusal yolculuk gibi...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...