Türkiye YPG'yi vurmaya hazır! Münbiç'te akıl oyunları oynanıyor

Düzenleyen:
Türkiye YPG'yi vurmaya hazır! Münbiç'te akıl oyunları oynanıyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin El Bab'ın ardından hedefi; YPG'nin kontrolündeki Münbiç. Terör örgütü YPG'den de Türkiye'ye karşı hamleler gelse de dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dediği gibi Türkiye terör örgütünü vurmaya hazır.

Türkiye destekli ÖSO'nun, Suriye'nin kuzeyinde El Bab'ı terör örgütü DEAŞ'ın elinden almasının ardından, Ankara'nın hedefinde Münbiç var. Ancak Münbiç'te bulunan terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG unsurlarından karşı hamleler de geliyor. ÖSO'nun önceki gün Münbiç'in güneybatısındaki bazı köyleri ele geçirmesi üzerine YPG'nin de içinde olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Fırat Kalkanı operasyonuyla arasında tampon bölge oluşturmak için Münbiç'in batısındaki bazı alanları Suriye ordusuna bırakma kararı aldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ABD'den YPG'nin Münbiç'i terk etmesini istediklerini belirten Çavuşoğlu, "O şehirler, o şehirlerde yaşayanlarındır ve yönetimi de onlara teslim etmek gerekir. Eğer YPG buradan çekilmezse tabii ki YPG'yi vuracağımızı söyledik" dedi.

TAMPON BÖLGE OLSUN DİYE BAZI KÖYLERİ REJİM GÜÇLERİNE BIRAKTILAR

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) önceki gün ABD destekli SDG kontrolündeki Münbiç'e doğru hareketlenmesi üzerine Münbiç Askeri Konseyi, ÖSO ile arasında tampon bölge kurma kararı aldığını açıkladı. Konsey, bu amaçla kentin batısını Suriye rejimine bıraktı.

Münbiç Askeri Konseyi, "Fırat Kalkanı ile cephe hattında bulunan köyleri Suriye devletinin sınır muhafızlarına bırakmak üzere Rusya ile anlaştığımızı duyuruyoruz" açıklamasını yaptı. Açıklamada, Suriye askerlerinin "Münbiç Askeri Konseyi ile Türk ordusunun kontrolündeki bölgeleri ayıran hattı koruyacağı" belirtildi. Suriye Türkmen Meclisi Dış İlişkiler Sorumlusu Abdurrahman Mustafa, Hürriyet'e yaptığı açıklamada temas noktalarına rejim güçlerinin yerleşmesi durumunda buralarda fiilen Rusya'nın da olacağını, dolayısıyla Münbiç  istikametinde ilerlemenin ciddi şekilde zorlaşacağını söyledi.

M4 OTOYOLU KRİTİK

El Bab ve civarında konuşlu Türk birliklerinin Münbiç istikametinde ÖSO güçlerine destek vermesi açısından Halep-Münbiç arasındaki M4 otoyolu kritik öneme sahip. Nitekim önceki gün ÖSO ile PYD arasında yaşanan çatışmanın da bu yol civarındaki köylerde olduğu bildirildi.

'YPG İLE OLMAZ'

DEAŞ'a karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Birleşik Ortak Görev Gücü Komutanı ABD'li Korgeneral Stephen Townsend, önceki gün YPG'nin Türkiye'ye bir tehdit oluşturduğuna dair kanıt görmediğini söylemişti. Townsend, Rakka'yı DEAŞ'tan almak için planlanan operasyona ilişkin "Operasyonda kesinlikle Kürtler olacak" demişti. Türkiye'nin önceliği ise Münbiç. Türk güvenlik kaynaklarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vurguladığı gibi Münbiç, PYD'den temizlenmeden TSK'nın gündeminde Rakka'ya yönelik bir operasyona katılma yok. PYD/YPG'nin içinde yer alacağı bir güce Türkiye'nin ve ÖSO'nun katılması da söz konusu değil. (Hürriyet)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...