BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Portakal’dan cevizli bandırma sucuğu

Portakal’dan cevizli bandırma sucuğu

Adana Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü, üzüm pekmezinden yapılan cevizli bandırma sucuğunu ilk kez portakalla üretti.



> ADANA AA Adana Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü, üzüm pekmezinden yapılan cevizli bandırma sucuğunu ilk kez portakalla üretti. Enstitünün ham maddesi portakal olan ürün sayısı 11’e yükseldi. Enstitü Müdürü İkbal Kalın, “Portakaldan 11 ayrı gıda maddesi imal ettik. Bu çalışmada, portakalın, çekirdeği hariç, çiçeğinden posasına kadar her şeyini değerlendirdik” dedi. Kalın, bu kapsamda, cevizli bandırma, şeker sucuğu, lokum, kuş lokumu, cezerye, çikolata, reçel, portakal çiçeği reçeli, portakal marmeladı, portakal şurubu, portakal kabuğu reçeli ürettiklerini, turuncun da kabuğundan reçel yaptıklarını kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT