NBA'de 'triple double' rekoru

Düzenleyen:
NBA'de 'triple double' rekoru

SPOR Haberleri

Minnesota Timberwolveslu Rubio'nun, San Antonio Spurs karşındaki performansıyla bu sezon ligdeki "triple double" sayısı 79'a çıktı ve NBA rekoru kırıldı.

Lig toplamında 79 kez 3 istatistikte çift hanelere ulaşılan 2016-17 Amerikan Basketbol Ligi (NBA) sezonu, "tarihin en fazla 'triple double' yapılan sezonu" oldu. NBA'e 8 maçla devam edildi. Ligin 2. en yüksek galibiyet yüzdesine sahip San Antonio Spurs, ağırladığı Minnesota Timberwolves'u uzatma sonunda 97-90 mağlup etti.

Galibiyet serisini 7 karşılaşmaya çıkaran Spurs'ün all-star oyuncusu Kawhi Leonard 34 sayı, 10 ribaunt, 5 asist ve 6 top çalmayla oynadı. 18 sayı, 10 ribauntla "double double" yapan LaMarcus Aldridge ve kenardan oyuna girerek 17 sayı, 8 ribaunt üreten Pau Gasol, galibiyette önemli rol oynadı. Rubio'nun, Spurs karşındaki performansıyla bu sezon ligdeki "triple double" sayısı 79'a çıktı ve 1988-89 sezonuna ait NBA rekoru kırıldı. Arka arkaya 20. kez play-off'lara katılmayı garantileyen Spurs'ün başantrenörü Gregg Popovich, Phil Jackson'ın elinde tuttuğu rekoru egale etti.

Heat, eksik Cavaliers'a fark attı
Doğu Konferansı'nda play-off'lara kalma mücadelesi veren Miami Heat, all-star oyuncuları LeBron James ve Kyrie Irving'i dinlendiren konfrerans lideri Cleveland Cavaliers'ı 120-92 yendi. Heat'e galibiyete, 23 sayı, 5 asistle maçı tamamlayan Goran Gragic ve 20 sayı, 13 ribauntla "double double" yapan Hasan Whiteside taşıdı. Yedek oyuncu Tyler Johnson da 17 sayı, 6 ribauntluk katkıda bulundu. 6 oyuncunun çift haneli skor ürettiği Cavaliers'ta Channing Frye 21, Kyle Korve ise 15 sayı kaydetti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...