Rusya'da iki casus, gizli belgeleri satarken yakalandı

/ Kaynak: CHA
Rusya'da iki casus, gizli belgeleri satarken yakalandı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) yetkilileri, devlete ait gizli sırları yabancı istihbarat birimlerine satmaya çalışan iki kişiyi gözaltına aldı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) yetkilileri, devlete ait gizli sırları yabancı istihbarat birimlerine satmaya çalıştıkları gerekçesiyle iki kişiyi gözaltına aldı. Rusya'nın Novosibirsk şehrinde gerçekleşen olayla ilgili açıklama yapan FSB Novosibirsk bölgesi Basın Sekreteri İrina Zebrova, yakalanan kişilerden birinin daha önce bir savunma şirketinde çalıştığını ve gizli belgeleri vermek için yabancı istihbarat servisleriyle irtibata geçtiğinin tespit edildiğini bildirdi. Zebrova, ismi açıklanmayan zanlıların belgeleri para karşılığında satmaya çalıştığını ve belgelerin Savunma araçlarının modernizasyonuyla ilgili olduğunu kaydetti. Diğer zanlının ise, Rus ordusunun savaş zamanı seferberliğin sağlanması için gerekli alt yapı aletleriyle ilgili gizli bilgileri videoya yüklediğinin tespit edildiği belirtildi. Yakalanan zanlıların, Rusya Federasyonun Anayasasının 275. maddesine göre "vatana ihanet" suçlamasıyla yargılanacaklarını kaydeden basın sekreteri, "Eğer vatana ihanet ettikleri kesinleşirse, onları uzun bir hapis hayatı bekliyor." şeklinde konuştu.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...