Sabaha kadar silah taşımışlar

Düzenleyen:
Sabaha kadar silah taşımışlar

GÜNDEM Haberleri

Hainlerin, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargâhını nasıl cephaneliğe çevirdiğini gösteren güvenlik kame- rası kayıtları ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 15 Temmuz çatı iddianamesinde yer alan bilgilere göre 15 Temmuz gecesi Genelkurmay’da cuntacıların halka ateş etmek için 5 dakika bir mühimmat ve uzun namlulu silah taşımış. Cuntacıların Genelkurmay Karargâhına nasıl silah taşıdıkları gösteren güvenlik kamerası kayıtlarının da yer aldığı iddianamede, cuntacı Abdulkadir Şevki Güngör’ün diğer darbecilerle birlikte Genelkurmay Karargâhına 16 Temmuz sabahı saat 05.30’a kadar silah ve mühimmat taşıdıkları belirtiliyor. Genelkurmay’dan yansıyan ilk görüntüde cuntacıların silah ve mühimmatları koşarak götürmesi dikkat çekiyor. Sabah saat 05.20 sularında fotoğrafta yer alan 1 numaralı Üsteğmen Kadir Bozan ile 2 numarada ise Abdullah Şevki Güngör’ün konuşarak ve tartışarak koştuğu görülürken, 3 numaralı cuntacı Muhtemel Sutasak’ın onların gerisinde kaldığı anlaşılıyor. İkinci görüntüde ise cuntacılar 1 numarada olan Üsteğmen Kadir Bozan, 2 numara Üsteğmen Abdullah Şevki ve Yüzbaşı Muharrem Erdinç’in 16 Temmuz sabahı 05.24’te Genelkurmay’ın 3 no.lu nöbet kulübesinden girerken mühimmat, silah ve uzun namlulu silahlar taşıdığı anlar güvenlik kameralarına böyle yansıyor. Üçüncü görüntüde de 1 numaralı şüpheli olan Üsteğmen Kadir Bozan ve 2 numarada Abdullah Şevki Güngör ellerinde ve omuzlarına asarak uzun namlulu silahları saat 05.30’da Genelkurmay’a taşıdığı dikkat çekiyor.

Sabaha kadar silah taşımışlar

SİVİLLERE ATEŞ ETTİKLERİ GÖRÜNTÜ KAMERADA

İddianamede cuntacı Özel Kuvvetler personeli olan Abdurrahim Aksoy’un sivil olarak saat 20.54’te Genelkurmay’a Genelkurmay Başkanı Hulûsi Akar’ın hain yaveri Levent Türkkan’ı ziyaret maksadıyla geldiğini belirterek giriş yaptığı, daha sonra teçhizatlanarak karargâh katına çıktığı belirtildi. Cuntacı Aksoy’un ByLock’cu paşa olan Sinan Sürer’le birlikte Genelkurmay’a giren sivillere ateş ettikleri güvenlik kameralarına yansıdığı görülüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...