Ankara'da ABD Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı alarmı

Ankara'da ABD Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı alarmı

GÜNDEM Haberleri

Suriye'nin Rakka şehrinde bomba yüklenen üç aracın Türkiye'ye giriş yaptığı yönündeki MİT istihbaratı, emniyeti alarma geçirdi.

Suriye'nin Rakka şehrinde bomba yüklenen üç aracın Türkiye'ye giriş yaptığı yönündeki MİT istihbaratı, emniyeti alarma geçirdi. İkisi Türk plakalı 3 araçla ilgili 81 il emniyet müdürlüklerine "acil" koduyla uyarı yazısı geçildi. Ancak bugüne kadar araçların izine ulaşılamadı. Canlı bomba listesinde yer alan DHKP-C üyesi Bulut Yayla'nın Edirne'de yakalanması üzerine ABD'nin Ankara Büyükelçiliği örgütün hedefi oldu. Örgüt, Bulut'un Türkiye'ye ABD tarafından teslim edildiğini öne sürerek "hesap soracağız" açıklaması yaptı. Emniyet, ABD'lileri uyarırken, büyükelçilik binası önündeki Paris Caddesi, dün trafiğe kapatıldı. Caddede sadece elçilik ve bölgede oturanların araçlarına geçiş izni veriliyor. Bombalı araçların hedefinde Ankara olduğu yönündeki değerlendirme üzerine ise kentte güvenlik önlemleri arttırıldı. Kent giriş çıkışındaki tüm yollarda Özel Harekat ekiplerinin de desteğiyle bir aydan bu yana uygulamalar artırıldı. Alışveriş merkezleri de uyarıldı. Reyhanlı benzeri bir saldırı üzerinde duran güvenlik birimleri, belirlenen plakalar için tüm illerde teyakkuza geçerek kontrol noktaları oluşturdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...