Atalay, 'Beyaz Saray'ın açıklamasından memnuniyet duyuyoruz'

/ Kaynak: CHA
Atalay, 'Beyaz Saray'ın açıklamasından memnuniyet duyuyoruz'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye olarak Suriye konusunda Beyaz Saray'dan yapılan açıklamadan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye olarak Suriye konusunda Beyaz Saray'dan yapılan açıklamadan memnuniyet duyduklarını söyledi. Suriye'deki sürecin çok uzadığını ifade eden Atalay, "Uluslararası camianın buradaki müdahalesi doğrusu çok gecikti" dedi. nbsp;Atalay, Washington'da faaliyet gösteren Ortadoğu Enstitüsü'nün düzenlediği 'Yıllık Türkiye Konferansı'nda konuştu. Ulusal Basın Kulübü'nde gerçekleşen organizasyonun ana konuşmacısı olan Atalay, Suriye'de konusunda yaşanan son gelişmelere de değindi. Türkiye'nin kendi başına burada uluslararası camiadan ayrı bir siyasi tutum içinde olmadığını belirten Atalay, bütün Arap Baharı ülkelerinde olduğu gibi halkların demokratik haklı taleplerinden yana olduklarını söyledi. nbsp;Suriye'de sürecin çok uzadığına ve uluslararası camianın buradaki müdahalesinin çok geciktiğine dikkat çeken Atalay, "Dün Beyaz Saray'ın açıklaması daha ileri bir desteği öngörüyor. Türkiye olarak biz doğrusu bundan memnuniyet duyuyoruz bu açıklamadan. Umuyorum oradaki insanların hayatının normalleşmesi için, iç savaşın bitmesi için ve vatandaşların kendi istedikleri doğrultuda bir yönetime kavuşması için bir fırsat olur" şeklinde konuştu. nbsp;Türkiye'nin Suriyeli mültecilere yönelik yardımlarına da değinen Atalay, uluslararası camianın bu konuda adım atmasını talep etti. Atalay, "Türkiye olarak insani yardım konusunda çok mali imkan kullandık. Bunu uluslararası kuruluşlar da biliyor. Birleşmiş Milletler ile yakın paylaşma içindeyiz; Mülteciler Yüksek Komiserliği ile yakın paylaşma içindeyiz; ama uluslararası camiadan çok fazla maddi bir destek aldığımızı da söyleyemem. Türkiye olarak ciddi bir bütçe kullanıyoruz. Şükür ki bizim ekonomimiz gayet iyi gidiyor. Ekonomik durumumuz iyi o manada büyük bir sıkıntı çekmedik ama uluslararası camianın da paylaşmasını da arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...