Obama'yı MİT raporu mu ikna etti?

Obama'yı MİT raporu mu ikna etti?

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan'ın Obama'ya sunduğu MİT raporu doğrultusunda Suriye'nin kimyasal silah kullandığını açıklayan ABD, Ürdün sınırında düğmeye bastı.

Suriye konusunda uzun süredir adım atıp atmamakta kararsız kalan Beyaz Saray, 'Esad rejimi kimyasal silah kullanarak 140-150 kişinin ölümüne sebep oldu' dedi ve tüm dünyanın gözlerinin bir kez daha Şam'a dönmesine sebep olan bir açıklama yaptı. ABD Başkanı Obama bununla da kalmadı, Suriyeli muhaliflere Esad rejimine karşı verdikleri mücadelede silah yardımında bulunulması yönündeki kararı da uzun tereddütlerin ardından aldı. Vatan gazetesinde yer alan habere göre Washington kaynakları, kimyasal silah açıklaması ve silah desteği kararının alınmasında Başbakan Erdoğan'ın son Washington ziyaretinde kendisine eşlik eden MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın Beyaz Saray'a verdiği raporun büyük etkisi olduğunu belirtti. Raporda yer alan Suriye'nin İdlib bölgesinde düzenlenen saldırılarda Sarin gazı kullanıldığına dair veriler Obama'yı ikna etti ve ABD, 'Kendileri için kırmızı çizginin aşıldığını' resmen açıkladı.
ABD'li yetkililer muhaliflere yapılacak silah yardımı konusunda detay vermezken bunların tabancalar, saldırı tüfekleri, el bombaları ve omuzdan fırlatılan füzeler ve anti tank silahları gibi kullanılması kolay silahlardan oluşacağı belirtiliyor. Silahlar, CIA tarafından seçilecek ve muhalif gruplara dağıtılacak. Silahların kullanımı konusunda eğitim de CIA ajanları tarafından muhaliflere verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...