Reyhanlı bombacısı, 5 milyon dolara anlaşmış

Reyhanlı bombacısı, 5 milyon dolara anlaşmış

GÜNDEM Haberleri

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının tutuklanan bir numaralı zanlısı Nasır Eskiocak, önemli itiraflarda bulundu.

Bombacı Nasır Eskiocak, Emniyet'teki ifadesinde, saldırıya ilişkin önemli itiraflarda bulundu. Saldırıyı iki ay önce Suriye'de planladıklarını söyleyen Eskiocak, saldırıdan 15 gün önce hedefin Reyhanlı olarak değiştirildiğini belirtti. Eylem için Suriyeli Hacı'yla 5 milyon ABD Doları'na anlaştığını, olaydan iki gün önce polis tarafından takip edildiğini fark ettiğini kaydetti. Nasır Eskiocak ile 4 zanlı, dün Hatay Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Adana Adliyesi'ne getirildi. Şüphelilerden biri serbest bırakılırken 4 zanlı tutuklandı. Nasır Eskiocak ile 4 zanlı, dün Hatay Emniyet Müdürlüğü'n-deki sorgularının ardından Adana Adliyesi'ne getirildi. Şüphelilerden biri savcı tarafından serbest bırakılırken, Eskiocak ile birlikte 3 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 4 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Zaman'ın haberine göre, saldırının bir numaralı sanığı, Emniyet'te eylemi itiraf etti. Yusuf Nazik ile birlikte 31 ALV 38 plakalı araçla olaydan 2 ay önce Konya'ya ve Ankara'ya gittiklerini, Konya'da Kule Plaza'da, Ankara'da Kocatepe Camii çevresinde keşif yaptıklarını dile getirdi. Saldırı için kaportacılık yapan M.G.'ye gittiklerini anlatarak, "Kaçak malzeme koymak için satın alacağımız bir araca zula yapmasını istedik. M.G. bize, bunun için en uygun aracın Ford Transit marka minibüs olduğunu söyledi. Bunun üzerine araçları almak için Suriyeli Hacı bana 30 bin ABD Doları verdi. Bu paranın bir kısmını araç almaları için M.G. ve A.M.'ye verdim. Araçlar M.G.'nin üzerine tescil ettirildi. Daha sonra araçlara zula yapılması için Y.B. isimli kaportacıya gitti. Kaportacıya 5 bin TL verdik." dedi.
Asıl hedeflerinin Konya ve Ankara olduğunu ancak saldırıdan 15 gün önce eylemi Reyhanlı'ya kaydırdıklarını aktaran Eskiocak, "Deniz yoluyla C.S. ile birlikte Reyhanlı'ya geldik. Araçların konulacağı yerleri D.Ö.'ye söyledim." ifadesini kullandı. Nasır Eskiocak, saldırıdan iki gün önce polis tarafından takip edildiğini fark ettiğini de dile getirdi. Ardından şöyle konuştu: "C.S. ile birlikte deniz yoluyla Lazkiye'ye gittik. Burada takip edildiğimi Yusuf Nazik, Ebu Ali ve Hacı'ya anlattım. Eylemi ertelemek istediğimi söyledim. Onlar 2 güne kadar eylemi yapmamı söylediler. Hemen Samandağ'a geri döndüm."
Eylemin bir numaralı sanığı, saldırı karşılığında Suriyeli Hacı'yla 5 milyon ABD Doları'na anlaştığını da itiraf etti. Eskiocak, şöyle devam etti: "Suriye'ye gittiğim sırada Devlet Başkanı Beşşar Esed'in amca oğlu Halil Esed'in yanına gittik. Ancak ben görüşmedim. Yusuf Nazik hem Beşşar Esed'le hem de Halil Esed'le görüşürdü. Saldırıdan sonra güvenlik önlemlerinden dolayı Suriye'ye geçemedim. Geçemeyeceğimi anlayınca A.E.'nin yanında kaldım. Daha sonra Güveççi köyü sınırına gittim ve yakalandım."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...