Eskişehirspor'un tercihi yerliden yana

/ Kaynak: AA
Eskişehirspor'un tercihi yerliden yana

SPOR Haberleri  / AA

Eskişehirspor'un Süper Lig'de tarihinde 17'si yerli, 7'si yabancı olmak üzere toplam 24 teknik direktör görev yaptı.

Eskişehirspor ilk kez Süper Lig'e çıktığı 1966 yılından 1982 yılına kadar 12 farklı teknik adamla çalıştı. Bunların 8'i Türk, diğerleri de yabancılar antrenörlerden oluştu. Bu dönemler arasında Abdullah Gegic 3 kez, Abdullah Matay 4 kez, Zekai Tabakoğlu 3 kez takımı yönetme fırsatı buldu. Kırmızı-siyahlılar, 1971 yılında da Abdullah Gegic yönetiminde Türkiye Kupası kazandı.
Yaklaşık 2 yıl Süper Lig'den uzak kalan "kırmızı-şimşekler", 1984-1985 sezonunda tekrar bir üst lige yükseldi. Es-Es'leri, 1984-1989 yıllarında da 4'ü yerli toplam 8 teknik adam çalıştırdı. Milorad Mitrovic, bu yıllar arasında 2 kez takımı çalıştırdı.
Abdullah Matay'ın çalıştırdığı Eskişehirspor, 3 kez Başbakanlık Kupası'nı kaldırdı.


Es-Es'te de Yılmaz Vural dönemi
1989'dan 1995 yılına kadar alt liglerde mücadele eden Eskişehirspor, 1995-1996 sezonunda Süper Lig'de Yılmaz Vural'a emanet edildi. Es-Es'leri Vural'ın ardından Güvenç Kurtar da çalıştırdı. Kurtar yönetiminden bir alt lige düşen Eskişehirspor, 2008 yılıda tekrar Süper Lig'e çıktı. Eskişehirspor'da, Abdullah Matay toplam 5 kez, Abdullah Gegic 3 kez, Zekai Tabakoğlu 3 kez ve Mitrovic 3 kez teknik direktör olarak görev yaptı.
Kırmızı-siyahlı takımda, 2008-2012 yılları arasında da Rıza Çalımbay, Bülent Uygun, Michael Skibbe ve Ersun Yanal çalışma fırsatı buldu. Eskişehirspor yönetiminin Yanal'ın başka bir kulübe transfer olması durumunda yeni teknik direktör arayışında olduğu bildirildi.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...