Ataman değil Superman

Ataman değil Superman

SPOR Haberleri

Türk basketbol tarihine adını altın harflerle yazdıran başarılı antrenör, 'Şimdi sırada Avrupa'daki en büyük kupa var' dedi.

Futboldan sonra basketbolda da şampiyonluğa ulaşarak tarihinde 44 yıl aradan sonra çifte zafer yaşayan Galatasaray adeta zafer sarhoşu oldu. 23 yıl aradan sonra potada takımı şampiyonluğa ulaştıran antrenör Ergin Ataman ise ligde 3 ayrı takımla kupaya uzanarak ayrı bir başarıya imza attı. Daha önce Anadolu Efes ve Beşiktaş Milangaz ile şampiyonluk yaşayan Ergin Ataman, G.Saray Medical Park ile de mutlu sona ulaşarak, lig tarihinde 3 farklı takımla şampiyonluk yaşayan ilk teknik adam oldu. Ataman, 3 şampiyonluğa son 5 sezonda ulaşarak kırılması güç bir rekora da imza attı. Tecrübeli hoca Beşiktaş'la FIBA EuroChallange Kupası'nı, Montepaschi Siena ile de Raimondo Saporta Kupası'nı havaya kaldırmayı başarmıştı.
HEDEF AVRUPA KUPASI
G.Saray'ın bileğinin hakkıyla şampiyon olduğunu söyleyen Ergin Ataman, yeni sezonda hedeflerinin ise Avrupa'dan kupa getirmek olduğunu söyledi. "Bir takım ancak bu kadar hak ederek şampiyon olabilirdi" diyen Ataman, "Bu daha G.Saray basketbolunda bir başlangıç. Önümüzdeki sezon THY Avrupa Ligi'nde mücadele edeceğiz. Bileğimizin hakkıyla, sportif şampiyonluğumuzla bundan sonra kalıcı olacağız. Önümüzdeki yıllarda Barcelona ve Real Madrid gibi Avrupa Ligi'nde şampiyonluk kovalayacağız. Bugün bunu, muhteşem taraftarıyla, yönetimiyle, herkesle gösterdik. Bu çocuklarla övünüyorum. Son 6 ayda bir maç kaybeden bu takım, şampiyonluğu alın teriyle hak etti" diye konuştu. nbsp; nbsp;
BAŞARILARI

gt; 1996-97 Türk Telekom nbsp;
(Cumhurbaşkanlığı Kupası)
gt; 1999-00 Efes Pilsen (Cumhurbaşkanlığı Kupası)
gt; 2001-02 Siena (Saporta Kupası)
gt; 2002-03 Siena (Final Four)
gt; 2003-04 Ülker (Türkiye Kupası)
gt; 2003-04 Ülker (Cumhurbaşkanlığı Kupası)
gt; 2004-05 Ülker nbsp;
(Türkiye Kupası)
gt; 2004-05 Ülker (Cumhurbaşkanlığı Kupası)
gt; 2008-09 Efes Pilsen (Türkiye Kupası)
gt; 2008-09 nbsp;
Efes Pilsen (Lig Şampiyonu)
gt; 2008-09 Efes Pilsen (Cumhurbaşkanlığı Kupası)
gt; 2009-10 Efes Pilsen (Lig Finali)
gt; 2011-12 Beşiktaş (Lig Şampiyonu)
gt; 2011-12 Beşiktaş (Türkiye Kupası)
gt; 2012-13 Galatasaray (Lig Şampiyonu)

G.Saray'ın CEO'su nbsp;Lutfi Arıboğan:
Bu kupa nbsp;23 yıl nbsp;öncekinden nbsp;kıymetli


DAHA ÇOK ZORLANDILAR
G.Saraıy CEO'su Lütfi Arıboğan, potada 23 yıl aradan sonra gelen şampiyonluğun çok kıymetli olduğunu söyledi. Arıboğan, "Ben, 23 yıl önce şampiyon olan takımın kaptanıydım. Bu sezon şampiyonluğa ulaşan ekibimizde olduğu gibi, bizim de müthiş bir takım havamız vardı. Ama onlar için daha zor bir sezon oldu. Biz bu kadar sakatlıkla, hastalıkla, aksilikle uğraşmamıştık" dedi. Kulüp olarak, mücadele ettikleri her alanda vazgeçilmez olmak istediklerini belirten Arıboğan, basketbolda da büyük hedefler çizdiklerini söyledi.
LİSANS ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
THY Euroleague'in de vazgeçilmez takımı olmayı istediklerini ifade eden Lutfi Arıboğan, "THY Euroleague'i yönetenler, benim çok eski arkadaşlarım. Onlarla birlikte Avrupa basketboluna hizmet ettik. Bu arkadaşlarıma G.Saray'ı tekrar göstereceğiz, Türkiye'nin THY Euroleague'e direkt katılma hakkı bulunan, A lisanslı iki takımı var. Benim yöneticisi olduğum dönemde Ülker'e bu lisansı almıştık. Anadolu Efes'in de var. G.Saray'ın da alması için gerekli çalışmaları yapacağız. THY Euroleague'in değişmez takımı olacağız" diye konuştu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...