Yazar kasa uyumlu POS'lar zorunlu olacak

- Güncelleme:
Yazar kasa uyumlu POS'lar zorunlu olacak

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanlığı, kayıt dışı önlensin, herkes fiş-fatura kessin diye yazar kasalarla uyumlu yeni POS cihazlarını devreye sokmaya hazırlanıyor.

Maliye Bakanlığı, kayıtdışı önlensin, herkes fiş-fatura kessin diye yazar kasalarla uyumlu yeni POS cihazlarını devreye sokmaya hazırlanıyor. nbsp;Mükellefler 1 Temmuz'dan itibaren kademeli olarak bu yeni nesil cihazları kullanmak zorunda olacak. Böylelikle tüm ekonomik faaliyetler anlık olarak izlenebilecek. Konuyla ilgili tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Seyyar POS cihazı kullananlar ile yol kenarı otopark hizmeti verenler için zorunluluk 1 Temmuz'da, diğer mükellefler için ise 1 Ocak 2016'dan itibaren başlayacak. Kaydedilen bilgiler Gelir İdaresi Başkanlığı'na şifrelenmiş olarak gelecek ve üçüncü kişilerin ulaşmaması için teknik tedbirler alınacak. DHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...