Bursaspor sandık başında

/ Kaynak: CHA
Bursaspor sandık başında

SPOR Haberleri  / CHA

Bursaspor'da başkan İbrahim Yazıcı'nın vefatının ardından yapılan olağanüstü genel kurul ile Bursaspor yeni başkanını seçiyor.

Bursaspor'da başkan İbrahim Yazıcı'nın vefatının ardından yapılan olağanüstü genel kurul ile Bursaspor yeni başkanını seçiyor. Seçim öncesi başkan adaları üyelere son kez projelerini alattı. nbsp;Atatürk Spor Salonunda yapılan kongrede başkan adayları Hayri Yazıcı, Erkan Körüstan, İlhan Uslu, Mesut Mestan ve Muzaffer Önadım, üyelerdin karşısına çıktı. nbsp;Başvuru sıralamasına göre ilk konuşan Muzaffer Önadım, kesinlikle yeni tüzüğün yapılması gerektiğini belirterek, Bursaspor'un üzerinde ki kara bulutları dağıtmak için aday olduğunu belirtti. Maç bileti ve kongre ücretlerinin de yeniden düzenleneceğini aktaran Önadım, "Tüm yönetim kurulu arkadaşlarımın her türlü maddi ve manevi baskılar altında ki duruşlarından dolayı kendilerini kutluyorum. Onlarla beraber kaybedersem de bunun şerefli gururunu yaşayacağım." dedi. Önadım, seçilmesi halinde sezon hazırlıklarını ise Bosna Hersek'te yapacaklarını söyledi. Seçilmesi halinde adının mahkemelerde anılmayan bir Bursaspor yapacaklarını sözlerine ekledi. nbsp;Başkan adayı İlhan Uslu ise şampiyon yönetimde 6 arkadaşı ile yönetime soyunduklarını belirterek, İbrahim Yazıcı'dan aldıkları yönetim anlayışı ile şeffaf ve dik duruşu devam ettirerek Bursaspor'u yöneteceklerini ifade etti. nbsp;Seçilmeleri halinde 5-6 sene sonra Bursaspor Üniversitesini de vaad eden Uslu, "Burada Bursaspor sevdalısı öğrenciler yetiştireceğiz." dedi. İlhan Uslu ayrıca Hikmet Karaman ile devam etmek istediklerini söyledi. Uslu, stat konusunda ise maddi sorunlar olduğunu belirterek, seçilmeleri halinde gerekirse Başbakan'a giderek stadın maddi sorunlarının giderilmesini isteyeceklerini söyledi.
BURSASPOR'U AVRUPA KUPASI YAPACAĞIZ
Erkan Körüstan ise, bu kongreyi kim kazanırsa kazansın İbrahim Yazıcı'nın ölümünden dolayı yapılan bu kongre sonrasında şölen hasında kutlamaması gerektiğini belirtti. Kendisinin daha öncede Bursaspor yönetiminde bulunduğunu belirten Körüstan, Bursaspor'u kim yönetirse yönetsin Bursaspor'u başarıya koşturması gerektiğini söyledi. Seçilmeleri halinde kurumsallaşma, sürdürülebilir başarı, akademi yapılanma ve tüzük yapılanması gibi başlıkları ön plana çıkaracaklarını anlatan Körüstan, spor kulübü olarak dünyanın kabul ettiği kriterleri alanında uzman kişilerle Bursaspor için gerçek kılacaklarını söyledi. Erkan Körüstan, şunları söyledi: "Kulübümüzün bu gününü değil, geleceğini garanti altına alacağız. Bursaspor'u Avrupa'nın örnek gösterilen bir kulübü yapıp, Türkiye'de ilk 5 kulüp içinde olduğumuzun şans eseri olmadığını göstereceğiz." dedi.
KOLTUK SEVDALISI DEĞİLİZ
Başkan adayı Mesut Mestan da konuşmasında koltuk sevdalısı olmadığını belirterek tek sevdasının Bursaspor'a hizmet olduğunu söyledi. Zor dönemlerde kulüp yönetiminde bulunduğunu anlatan Mestan, son olarak İbrahim Yazıcı'nın yönetiminde yer aldığını belirterek "İnsanların hayalini süsleyen kupayı çok çalışarak kazandık. Biz laf değil, iş yaptık. İnsanlar halen hayalleri nasıl gerçekleştireceklerini konuşurken biz onların başardık. Sportif başarıyı yakaladık ama kurumsallık başarıyı yakalayamadık. Onun için önce kurumsallık diyoruz, daha sonrada şeffaf bir yönetim anlayışı ile yeni kupalar kazanmak için adayız." dedi. Mestan, ayrıca transferde de bu zamana kadar yaptıkları gibi yine dünya yıldızlarını getireceklerini sözlerine ekledi.
YAZICI'YA ISLIK
Başkan adaylarından olan ve hayatını kaybeden Bursaspor şampiyon başkanı İbrahim Yazıcı'nın kardeşi olan Hayri Yazıcı ise, yeni şampiyonluklar için yönetime aday olduklarını belirterek, "Rahmetli kardeşim İbrahim Yazıcı'dan sonra bu göreve gelmek çok zor. Biz, miras yemek için değil, o mirasın üzerine koymak için geldik. Bursaspor kimsenin tapulu malı değil. Bu şehir güne Bursaspor'un sevinci ya da üzüntüsü ile başlıyor. Az konuşup çok iş yapacağız. Bursaspor'da çıta yükseldi. Bizler bunun bilincindeyiz. Biz Bursaspor'un hakkını kimseye yedirmeyiz. Bursaspor'u bölmek değil, bütünleştirmek, kaynaştırmak için buradayız." şeklinde konuştu. nbsp;
Konuşması sık sık, "Fenerli başkan istemiyoruz." şeklinde kesilen Fenarbahçe Kongre üyesi Yazıcı'ya salonda ki bazı üyeler ise "Yazıcı başkan Bursaspor şampiyon" şeklinde alkışlarla destek verdi.
Kongrede açılış konuşmalarının ardından oy kullanımına geçildi. Bazı üyelerin "sandıklar açılsın" tepkisi üzerine sandıklar tek tek açılarak içi gösterildikten sonra oy kullanımına başlandı. Yer yer tartışmaların da yaşandığı seçim büyük bir yoğunlukta devam ediyor.
SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...