Eskişehir'de 'Gezi' gerginliği, 13 gözaltı

/ Kaynak: CHA
Eskişehir'de 'Gezi' gerginliği, 13 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Eskişehir'de polisin açtığı yolu yeniden kaldırım taşlarıyla kapatan gruba tekrar müdahale edildi. Olaylarda 13 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir'de 13 gündür trafiğe kapalı olan yolu polis tarafından dün açılmasının ardından yeniden yolu kaldırım taşlarıyla kapatan gruba polis tekrar müdahale etti. Yaşanan olaylarda 13 kişi gözaltına alındı. Taksim Gezi Parkı olaylarına Eskişehir'de destek vermek için bir araya gelen gruplar 4 Haziran'da Espark Alışveriş Merkezi önünde çadır kurarak yolu trafiğe kapatmıştı. 13 gündür kapalı olan yol, polislerin müdahalesiyle açıldı. Bölgedeki çadırları temizleyen polis daha sonra bölgeden ayrıldı. Polisin ardından yeniden Espark önüne gelen grup, yolu tekrar trafiğe kapadı. Yol kenarında bulunan kaldırım taşlarını söken grup, yolu 2 taraflı trafiğe kapatarak eylemlerine devam etti. nbsp;Gece yaklaşık 5 bin kişinin bulunduğu alana sabah saatlerinde polis müdahale etmek için geldi. Kapalı yolu trafiğe açmaları konusunda uyarılarda bulunan polise eylemciler sloganlarla karşılık verdi. Polisin gruba müdahalesi sonucu yaklaşık 60 kişilik eylemci ara sokaklara kaçtı. Bu sırada apartmanlara ve arabaların altına saklanan eylemciler yakalanarak gözaltına alındı. Yaşanan olaylarda ayrıca 13 eylemcinin gözaltına alındığı öğrenildi. nbsp;Espark önüne gelen İl Özel İdare ekipleri alanda bulunan kaldırım taşlarını temizledi. Polis bölgede bir TOMA ve çevik kuvvet ekipleri bulundurarak bölgenin yeniden trafiğe kapatılmaması konusunda nöbete başladı.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...