Lyon'u da eleriz, kupayı da alırız

Düzenleyen:
Lyon'u da eleriz, kupayı da alırız

SPOR Haberleri

Türkiye’nin en iyi kadrosuna ve hocasına sahip olduklarını söyleyen genç golcü “Yarı finale çıkacak ve kupayı da alacak kadar kaliteli bir takımız. Beşiktaş’ın tarihini yazmak istiyoruz” dedi

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Olimpik Lyon’un rakibi olan Beşiktaş’ta takımın golcü ismi Cenk Tosun, UEFA.com’a röportaj verdi. Bu sezon siyah-beyazlı formayla 38 maça çıkan ve 20 gol kaydeden Cenk, Avrupa’da 10 karşılaşmada 4 kere fileleri havalandırdı. Avrupa Ligi’nde ev sahibi avantajından, kişisel olarak güçlü noktalarına, başardıkları işlerden sahip oldukları takım olgusuna kadar birçok konuda konuşan 25 yaşındaki oyuncu, arkadaşlarıyla ilişkisini “Antrenmana geldiğimde eve arkadaşlarımı görmeye geliyormuşum gibi hissediyorum” şeklinde tanımladı.
Kupayı alacak güçteyiz
Siyah-beyazlıların tarihte daha önce Avrupa kupasında yarı finale kalamadığı ancak şimdi önlerinde bunun için şanslarının olduğunun hatırlatılması üzerine golcü futbolcu, “Yarı finale geçebilecek ve kupayı kazanabilecek kaliteye sahip olduğumuza inanıyorum. Beşiktaş olarak tarih yazmak istiyoruz” diye konuştu. Kendi güçlü noktasını ‘bitiriciliği’ olarak gördüğünü söyleyen Cenk “İnsanlar ceza sahası içerisinde bitiriciliğimin iyi olduğunu söylüyorlar ve ben de onlarla aynı fikirdeyim. Aynı zamanda hem sağ hem de sol ayağımı çok iyi kullanabiliyorum” ifadelerini kullandı.
Gomez ve Ba büyük şans
Beşiktaş’ın Vodafone Arena’da seyirci desteğiyle büyük bir öz güvenle oynadığını ifade eden Cenk Tosun “Yeni stadımızda taraftarımızla yeniden bir bağ kurmak büyük bir mutluluk. Hangi takım olursa olsun, bizi burada yenmesi zor olacak. Ligde, kendi sahamızda yenilmeyiz. Taraftarın desteğini arkasına alınca takımın daha çok motive oluyor. Lyon için de orada oynamak zor olacak” dedi. İki yıldır genellikle yedek kaldıktan sonra nasıl bir numara olduğu sorusuna 25 yaşındaki futbolcu “Kendimi geliştirdim ve tecrübe kazandım. Ayrıca Mario Gomez ve Demba Ba’dan çok şey öğrendim. İkisi de üst seviye golcüler. Geçtiğimiz sezon gol sayımı yükselttim ve bu yıl ilk 11’e girmeyi başardım. Hocam da bana güvendi ve ben de gol atarak onun güveninin karşılığını veriyorum” yorumunda bulundu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...