Kapalıçarşı'ya 'Gezi' darbesi

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Kapalıçarşı'ya 'Gezi' darbesi

Ekonomi Haberleri  / İHA

Taksim Gezi Parkı olayları tarihi Kapalıçarşı esnafını maddi zarara uğrattı.

Taksim Gezi Parkı olayları tarihi Kapalıçarşı esnafımaddi zarara uğrattı. Olaylar nedeniyle turistlerin İstanbul'a gelmediklerini ifade eden çarşı esnafı, cirolarında büyük düşüş yaşandığını belirterek, eylemlerin sonlandırılmasını istedi. nbsp;Taksim Gezi Parkı eylemleri Kapalıçarşı esnafını büyük zarara uğrattı. Geçen yıla oranla cirolarında yüzde 60'a varan azalmaların meydana geldiğini belirten Kapalıçarşı esnafı, sürecin sonlandırılmasını istedi. Özellikle Avrupa tarafından gelen turistlerin büyük bir kısmının seyahatlerini iptal ettiğini belirten esnaf, Türkiye'de olanların da tatillerini yarıda kesip gitmesi nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyledi. Kapalıçarşı Derneği Basın Sözcüsü Osman Faruk Bektaş, Kapalıçarşı'nın yaşanan olaylardan etkilenmemesinin mümkün olmadığını belirterek, "Bizim burada etkilenmemizin en büyük nedeni burada yatılı olarak kalan turistler, burada daha fazla para harcayan turistler bizim en büyük kayıplarımız onlar oldu. Yüzde 30-40 gibi bir iş kaybı oluşturdu. Geçen sene Avrupa'daki kriz nedeniyle zaten düşüş vardı, ekstra bir düşüş oldu" dedi.
"Her iki tarafı da sağduyuya davet ediyoruz" diyen Bektaş, turizmin ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu belirterek, "Çünkü turizm demek bacasız ticaret demek. Bir fabrika açarsınız onun gelirini daha sonra alırsınız. Ama turizm bugünden yarına hemen cebimize girecek ve ekonomiye katkısı olacak bir olay" diye konuştu.
nbsp;Kapalıçarşı esnafı ise sürecin tatlıya bağlanması ve bir an önce eylemlerin sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. Esnaflar, cirolarında büyük bir düşüş yaşandığını ve bundan dolayı da zor durumda olduklarını söyledi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...