'Ormancının ‘Allah’ sözü kapatma davasına girdi'

Düzenleyen:
'Ormancının ‘Allah’  sözü kapatma  davasına girdi'

GÜNDEM Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mevcut sistemin istikrarsızlığa yol açtığını belirterek, AK Parti’ye 2008’de açılan kapatma davasından ilginç bir örnek gösterdi.

Nuri Elibol AFYONKARAHİSAR
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mevcut sistemin istikrarsızlığa yol açtığını belirterek,  AK Parti’ye 2008’de açılan kapatma davasından ilginç bir örnek gösterdi. Bakan Eroğlu memleketi Afyonkarahisar’da, Ticaret Borsası ile Kasaplar ve Sucukçular Esnaf Odası üyeleri ile buluştu. Geçmiş dönemlerde birçok siyaset ve devlet adamının sistemin değişmesi için çaba gösterdiğini hatırlatan Eroğlu, “Herkes uğraştı. Rahmetli Özal da bunu değiştirmek istedi. Demirel’in konuşmaları var. Rahmetli Alparslan Türkeş, Erbakan bu konuda ‘Mevcut sistem Türkiye’yi kaldırmıyor, kriz doğuruyor. Türkiye bu yüzden geri kalıyor” dedi.
Eroğlu, AK Parti’nin geçmişte, yüksek oranda oy alarak iktidar olmasına karşın kapatılma teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını hatırlatarak şunları söyledi:
“Çok enteresan o davaya baktığımda Orman Su İşleri Bakanlığının da suçu varmış, birisi şikâyet etmiş. Yangın mevsiminde yangın dairesindeki bir memur; ‘İnşallah kazasız belasız bir şey atlatırız. Allah bütün ormancıları yangından korusun’ demiş. Bu bile davaya girmiş. Benden çok önce bir hadise ama  benden de müdafaa istediler. Bu bile parti kapatma için, delil olmak için uydurulmuş bir şey. Bunları bile takip etmişler. AK Parti kapatılmış olsaydı Türkiye ne hale gelecekti. Fakat ülkeyi sevmeyenlerin veya dışarıda Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olan bazı ülkelerin talepleri buydu. Mevcut sistem yürümüyor.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...