TFF'nin yabancı kararı Trabzonspor'u vurdu

/ Kaynak: CHA
TFF'nin yabancı kararı Trabzonspor'u vurdu

SPOR Haberleri  / CHA

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), 2013-2014 sezonunda yabancı futbolcu sayasını 10'a (6+0+4) indirmesi Trabzonspor'u sıkıntıya sokacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), 2013-2014 sezonunda yabancı futbolcu sayısını 10'a (6+0+4) indirmesi Trabzonspor'u sıkıntıya sokacak. Geçtiğimiz sezon 1461 Trabzon takımında forma giyen Jebrin'le birlikte kadrosunda 12 yabancısı bulunan bordo-mavililer, yeni bir yabancı transferi yapmasa bile elindeki oyunculardan en az ikisi ile yollarını ayırmak zorunda. nbsp;Kadrosundaki yabancı bolluğunun sıkıntısını geçtiğimiz sezon da yaşayan Trabzonspor, gelecek sezon öncesi yapmayı planladığı transferlerde de sıkıntı yaşıyor. Yeni bir yabancı alabilmek için kadrosundaki bazı oyuncuları elden çıkartmak zorunda kalan bordo-mavililer, Federasyon'un yeni kararıyla bu konuda iyice sıkıntıya düştü. Karadeniz temsilcisini, yeni karar doğrultusunda hiç yabancı oyuncu almadan elindekilerin en az 2'sini satması gerekiyor.

Trabzonspor'un kadrosunda bulunan yabancılar şu isimlerden oluşuyor; Marek Cech, Celutska, Bamba, Emerson, Zokora, Colman, Alanzinho, Sapara, Adrian, Henrique, Janko ve Jebrin. Geçtiğimiz sezon kadro dışı bırakılan Emerson ve Janko ile sezon sonunda gelecek sezon için takımda düşünülmedikleri açıklanan Alanzinho ve takımdan ayrılmak isteyen Bamba ve Colman'ın durumu belirsizliğini koruyor. Bordo-mavili takımın teknik kurmaylarının, iyi bir teklif gelmesi halinde Adrian ve Celutska dışında bütün yabancıları satabileceği belirtiliyor. Bamba, Colman, Emerson ve Janko'nun kendilerini kulüp aradığı da belirtiliyor. Bu futbolculardan Bamba, Colman ve Emerson'un gitmesine kesin gözüyle bakılırken, iyi bir teklif gelmemesi halinde ise Janko'nun takımda tutulabileceği kaydediliyor.

Federasyon'un yabancı kararını desteklediği öğrenilen bordo-mavili yönetimin kurmayları ise bazı yabancılar için transfer tekliflerin geldiğini belirtiyor. Başta Zokora, Colman ve Alanzinho için transfer taleplerinin olduğunu kaydedilirken, bunlara ilave satılacak birkaç isimle de yabancı şişkinliğinin eritileceği ifade ediliyor.
SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...