Muhalifler uçaksavar silahları elde etti

/ Kaynak: CHA
Muhalifler uçaksavar silahları elde etti

DÜNYA Haberleri  / CHA

Suriye Özgür Ordusu kaynakları, ilk uçaksavar sevkiyatını teslim aldıklarını bildirdi. Kaynak, söz konusu ağır silahların ÖSO Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Selim İdris'e teslim edildiğini aktardı.

Suriye Özgür Ordusu (ÖSO) kaynakları, ilk uçaksavar sevkiyatını teslim aldıklarını bildirdi. Kaynak, söz konusu ağır silahların ÖSO Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Selim İdris'e teslim edildiğini aktardı. nbsp;Muhaliflere yakın bir televizyon olan El Ğad televizyonu, ÖSO'nun uzun zamandır istediği ağır silahların bir bölümünü elde ettiklerini duyurdu. Sayıları konusunda bilgi verilmeyen uçaksavar füzelerinin ÖSO Genelkurmay Başkanı İdris'e teslim edildiği ifade edildi. Füzelerin daha sonra Şam ve banliyölerindeki muhalif birliklere dağıtıldığı kaydedildi. nbsp;Söz konusu uçaksavar füzelerinin Şam'da Liva İslam (İslam Tugayı) 11, Şam'ın banliyölerinden Kabun'da İslam Ordusu 5, Habibi Mustafa Tugayı 10 olmak üzere birçok birliğe dağıtıldığı ifade edildi. nbsp;Haber'de söz konusu silahların nereden geldiği ile ilgili bilgi verilmedi. ABD yönetimi son olarak muhalifleri silahlandırma yönünde karar aldığını duyurmuştu.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...