Cevdet Yılmaz, 'Avrupa'yla gelir farkını kapatıyoruz'

- Güncelleme:
Cevdet Yılmaz, 'Avrupa'yla gelir farkını kapatıyoruz'

Ekonomi Haberleri

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AB'yi daha fazla etkileyen küresel krizin, Türkiye ile AB arasındaki gelir farkının kapanmasında etkili olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AB'yi daha fazla etkileyen küresel krizin, Türkiye ile AB arasındaki gelir farkının kapanmasında etkili olduğunu söyledi. Yılmaz, Eurostat tarafından açıklanan değerlere göre, Türkiye'nin on yıl önce yüzde 36 civarında olan satın alma gücü paritesi cinsinden kişi başı gelirinin, 2012 yılı itibarıyla yüzde 56'ya yükseldiğini ifade etti. Bu değerle Türkiye'nin AB'ye tam üye olan Bulgaristan ve Romanya'dan daha iyi durumda olduğuna dikkat çeken Yılmaz şöyle konuştu: nbsp;"Diğer taraftan bireylerin refah durumunu karşılaştıran Gerçek Bireysel Tüketim değeri endeksinde Türkiye yüzde 60 ile Hırvatistan dahil 3 AB Üyesi ülkeden daha iyi bir görünüm sergiledi. Önümüzdeki 5-10 yıllık dönemde ülkemiz kritik eşik olan yüzde 75 değerine yaklaşacak. AB'nin şuanki durumu Türkiye ile AB arasındaki makasın düşünülenden de hızlı kapanabileceğini gösteriyor." nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...