Abdullah Gül: Baykal'ı ciddiye almadım

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Abdullah Gül: Baykal'ı ciddiye almadım

POLİTİKA Haberleri  / İHA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını kılmak üzere Esenyurt'taki Serhan Tirit Merkez Camii'ne geldi. Abudullah Gül namaz çıkışı hakkındaki iddialar hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Uzun süren sessizliğini bugün bozan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'da cuma namazı sonrası açıklama yaptı. 

İşte Gül'ün açıklamalarının satır başları:

'CİDDİYE ALMADIM'

CHP Milletvekili Deniz Baykal'ın açıklamaları hakkında konuşan Gül,  "Geçen günlerde bir siyasetçinin kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada, beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri. Önceden de biliyorum 367 meselelerinin nasıl ortaya çıktığını. Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar" dedi.

'SİYASETE GİRMEYECEĞİMİ SÖYLEDİM'

7 sene tarafız cumhurbaşkanlığı yaptığını dile getiren Gül,  "Günlük siyasete girmeyeceğimi söyledim. Yeri, geldiğinde tecrübemi paylaşma sorumluluğum var. Baktığımızda ülke zaten kutuplaşmanın ve seçimlerin yorgunluğu içinde. Türkiye’nin önüne bakması gerekir. Ulusal çıkarların tehdit eden gelişmeler var. Herkesin bunları çözmek için çalışması gerekir. Hükümete yardımcı olmak gerekir. Bu fikirlerimi bu şekilde paylaşırım polemiklere sokmak isteyenleri de ciddiye almam.Cumhurbaşkanlığı yaptım. Günlük siyasete katılmayacağımı açıkladım" ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül: Baykal'ı ciddiye almadım
Gül, camiye girişinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Namazın ardından açıklama yapacak olan Gül'e basının da yoğun ilgisi oldu. Öte yandan polis, cami girişinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.
Camiye girenlerin üstü tek tek arandı.

11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden verilen bilgide Gül'ün, cuma namazını kıldıktan sonra açıklama yapacağı belirtilmişti. Gül'ün, Saadet Partisi'nin başına geçeceği ve CHP Milletvekili Deniz Baykal ile bir görüşme yaptığı iddia edilmişti. 

Abdullah Gül: Baykal'ı ciddiye almadım

Gül'ün ekibi Baykal'la görüşme iddiasını yalanlamış, ancak bir parti kurup kurmayacağı, 2019 yılında Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin sorulara cevap vermemişti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...