Başbakan Erdoğan, 'duran adam' için ilk kez konuştu

Başbakan Erdoğan, 'duran adam' için ilk kez konuştu

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de Milli İradeye Saygı mitinginde duran adam eylemiyle ilgili ilk kez açıklamalarda bulundu

Kayseri'de Milli İradeye Saygı Mitingi düzenleyen Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olayları nedeniyle duran adam eylemini yapan kişi için konuştu. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satış başları: Tutturmuşlar Gezi Parkı, Gezi Parkı. Dert başka. Ben o bölgenin çocuğuyum. Kasımpaşa'nın çocuğuyum. Taksim Gezi Parkı'nın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Orada yeşili katleden bir proje yok. Tam aksine İstanbul'da olmayan ama orada oolan bir tarihi, bir kültürü ayağa kaldıralım istiyorum. Oradaki yeşili de koruyalım, trafiği yer altına alalım, araçların eksozundan kurtulalım istiyoruz. Bunların çevreciliği bu kadar. Polisin biber gazına hayır, araba eksozuna evet diyorlar.


Biz durmak yok yola devam diyoruz, bunlar ne diyor? Duran adam. Bunlar on yıllar boyuunca Türk'e durmak yaraşmaz deyip, durdular. Hala da duruyorlar. Bunlar bizi yıllarca SSK kuyruklarında, eczane kuyruklarında, üniversite kapılarında, devlet kapılarında, tüpgaz, ekmek, benzin, şeker kuyruklarında durdurdular. Bunların en büyük hayali bütün Türkiye'nin duran adam olmasıydı. Milleti durduramadılar, artık kendileri duran adam oldular. Ama biz durmayacağız. Bu tuzağı da aşacağız.


İlk andaki duyarlı bir kesim hariç, bunlar için ağaç bahane. Ekonomiye, demokrasiye kastetmiş durumdalar. Vitrinde ağaç var, çevre var, Gezi Parkı var. Vitrinin arkasında büyüyen Türkiye, milli irade var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...