Başbakan'dan Alevilere çağrı, 'Oyuna gelmeyin'

Başbakan'dan Alevilere çağrı, 'Oyuna gelmeyin'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Çözüm Süreci ve 3. Köprü gibi dev yatırımların ardından Alevi vatandaşların tahrik edilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda 'Büyük Oyunu Bozmaya, Haydi Tarih Yazmaya' sloganıyla düzenlenen "Milli İradeye Saygı Mitingi"nin üçüncüsünde önemli mesajlar verdi. Gezi Parkı olaylarının faturasının 250 milyon lirayı aştığına dikkat çeken Erdoğan, "Diyorlar ki, 'ne olur miting yapmayın, bunu anlatmayın..' Biz bu mitingleri yapmayacağız da her gün sizin bu yakıp yıkmalarınızı mı izleyeceğiz" dedi. "Başbakan gençleri dinlemiyor" iddialarını hatırlatan Erdoğan, "Çağırdım kendilerini, Bakanlar Kurulu toplantısından daha fazla dinledim. Peki o dinlediklerim genç de buradakiler genç değil mi? Onlara bak, buraya sırt dön. Yok öyle 25 kuruşa simit. Ey solcular, ey CHP sana sesleniyorum. Ortalığı adeta bir mikser gibi karıştırdın. nbsp;Ana muhalefet bunun hesabını verecek. Gezi Parkı'nda 17 gün sabrettik. Bırakın işgal devam etsin mi diyecektik? Biz 'durmak yok yola devam' diyoruz; onlar 'duran adam.' Bunların en büyük hayali tüm Türkiye'nin duran adam olmasıydı. Hamdolsun artık kendileri duran adam oldu. 'Türk'e durmak yaraşmaz' deyip tam aksine durdular, halen duruyorlar" ifadelerini kullandı. Çözüm süreci ve 3. köprü gibi dev yatırımların ardından Alevi vatandaşların tahrik edilmeye çalışıldığına işaret Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu çirkin oyunda CHP ve yurt dışından bazı odaklar başrolde. Alevi kardeşlerim bu tuzaklara karşı dikkatli ve uyanık olun. Problemlerinizi nbsp;çözmek için çalışıyoruz. Dersim olayları bizimle alakası olmamasına rağmen özür dilemişizdir. Benim özrüme karşı CHP genel başkanı özrümüzün karşında olmuştur. Hacı Bektaş-ı Veli ve Pir Sultan Abdal hepimizin. Çözüm sürecini bozmak istiyorlar. Biber gazından rahatsız olanlar, polisime sıkılan kurşundan rahatsız olmuyor. Bu oyunu da bozacağız. Sabrediyoruz. Tertipler, senaryoları tek tek deşifre etmeye devam ediyoruz." nbsp;


nbsp;Başbakan'dan Alevilere çağrı, 'Oyuna gelmeyin'

"KARDEŞİM ABDULLAH GÜL"
Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri sonrası Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile aralarında nifak sokmak isteyenlere, Gül'ün memleketi Kayseri'den mesaj verdi; "Burası yiğitliğin, Mimar Sinan'ın, kardeşim Abdullah Gül'ün şehridir" ifadesini kullandı. Erdoğan, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları üzerine "Sizin gadanızı alırım" dedi.



nbsp;Başbakan'dan Alevilere çağrı, 'Oyuna gelmeyin'

"Boğaz'a karşı nbsp;viskilerini içip nbsp;Çankaya'da nbsp;sefa sürdüler"

Miting alanında coşkuyla karşılanan Erdoğan, "Mitinglerimizde yüzbinlerce insan bir araya geliyor. Ama bunlar ne diyor? 'Biz okumuş insanlarız, biz sanatçıyız, biz sermayedarız, biz imtiyazlıyız, biz her şeyden anlarız, bizim oyumuzla Kayseri'deki Ahmet'in Mehmet'in çobanın oyu bir olmaz...' nbsp;Bu muhteşem birlikteliğe 'bidon kafalı', 'göbeğini kaşıyan adam', 'makarnaya, una, kömüre, oyunu satanlar', nbsp; diyorlar. Eğer öyleyse sen de makarna, peynir, pirinç dağıt. Bunlar, yıllarca Boğaz'a karşı viskilerini içti ve Çankaya'da sefa sürdü" dedi.




"BENİM GİBİ DİK DURDU"
Zahide Nine nbsp;analarını ağlattı

Başbakan Erdoğan mitingde, İstanbul'da gözaltına alınanlar için Emniyet'e gelen SDP'li gruba, "Memleketi sana mı yedireceğim" diye tepki gösteren gazi kızı Zahide Özay'a teşekkür etti. Erdoğan, şunları söyledi: "Zahide Nine'yi gördünüz değil mi? Zahide Nine onların analarını ağlattı, analarını. nbsp;Vandalların önüne geçip 'yeter artık' dedi. Ama o tebiyesizler 'arkada sana para verecekler' diye Zahide Nine'yi tahkir etmeye kalktı. Dik durdu, eğilmedi. O Zahide Nine'nin eli öpülür. İşte o Zahide Nineler, Nene Hatunların varisidir. Bunlar, Zahide Nine'ye nasıl bakıyorlarsa bütün millete de işte böyle bakıyor. Ama artık Zahide Nineler susmuyor, bunlara ağızlarının payını veriyor. Makarnacı kömürcü diye aşağıladıkları millet, bunların karşısında artık boynunu bükmüyor. 'Sizden muhtar bile olamaz' dediler. 'Siz koyunsunuz, biz sizi güdeceğiz' dediler. Anadolu ve Trakya, bu oyunu bozdu."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...