Almanya'daki alkol yasağı suç oranını düşürdü

Almanya'daki alkol yasağı suç oranını düşürdü

DÜNYA Haberleri

İçki satışını 22.00-05.00 saatleri arası yasaklayan Baden-Württemberg Eyaleti'ndeki benzin istasyonlarında günlük suç sayısı 69'dan 6'ya düştü.

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti (BW) İçişleri Bakanı Reinhold Gall, eyalette 3 yıldan bu yana devam eden alkol satış yasağına ilişkin Bakanlar Kurulu'na rapor sundu. Raporda 2010 yılında döneminde getirilen alkollü içkilerin 22.00-05.00 saatleri arasında perakende satış yasağı sayesinde olumlu sonuçlar elde edildiği ve benzin istasyonlarındaki suç işleme oranının önemli ölçüde azaldığı belirtildi. Eyalette alkol yasağından önce 69 benzin istasyonunda sürekli olay yaşanırken, bu sayının 6'ya düştüğü ifade edildi. Alkol satış düzenlemesinin polislerin işini önemli ölçüde hafiflettiğini belirten İçişleri Bakanı Gall, "Alkol satış yasağının ne kadar önemli ve doğru bir karar olduğu kanıtlanmıştır" dedi. Bakan Gall, alkol satış yasağından olumlu sonuç elde edilmesinden dolayı evlere alkollü içki servisinin ve alkollü içkilerin otomatik satış makineleri ile satılmasının da yasaklanmasını talep etti. Almanya'nın en büyük sağlık sigortalarından biri olan AOK da yasağın ardından alkol koması ve alkol zehirlenmesi sebebiyle hastaneye kaldırılan 20 yaşın altındaki gençlerin sayısında yüzde 16,2 oranında azalma olduğunu belirledi. Baden Württemberg'te toplam 7 bin 600 kişi geçen yıl aşırı alkol tüketimi nedeniyle hastaneye kaldırılırken, bunların tedavi maliyeti AOK'ya 6,5 milyon euroya mal oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...