İstanbul depremi Silivri'yi vuracak

İstanbul depremi Silivri'yi vuracak

GÜNDEM Haberleri

İ.Ü. Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, beklenen Marmara depreminin Silivri'den başlayacağını söyledi.

Kandilli Rasathanesi'yle GFZ Alman Jeoloji Araştırma Merkezi'nin beklenen Marmara depremine ilişkin ortak araştırmasında depremin Adalar'dan başlayacağı tezine İ.Ü. Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu'dan itiraz geldi. Araştırmada bölgede hiç deprem olmadığı için sessizlik yaşandığı bilgisi verildiğini söyleyen Gündoğdu, "Araştırma iki yıl önce yapıldı. O günden beri Sivriada'da son bir kaç aydır en fazla 2.5 büyüklüğünde bir çok deprem yaşandı. Bu da onların tezini çürütmüş oldu. Depremin Almanlar'ın dediği gibi Sivriada'dan değil Silivri'den başlayacağını söyleyebiliriz" dedi. Depremin İstanbul kent merkezine 15 km uzaktaki Sivriada'da değil de 70 km uzaktaki Silivri'de meydana gelmesi depremin yıkıcı etkisinin azalması için büyük önem taşıyor. (star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...