Macron, Elysee Sarayı'nın en genç yöneticisi

Düzenleyen:
Macron, Elysee Sarayı'nın en genç yöneticisi

DÜNYA Haberleri

Fransa’da cumhurbaşkanlığı yarışını aşırı sağ Le Pen’e karşı kazanan ve AB’ye nefes aldıran Emmanuel Macron, görevi 2012’den bu yana yürüten François Hollande’dan devraldı.

40 yaşındaki Macron, Elysee Sarayı’nda yaptığı konuşmada “Görevde kaldığım sürece Avrupa Birliği’ni reforme etmek ve yeniden başlatmak için uğraşacağım” dedi. Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilk açıklamada ise “Fransa, Kuzey Kore’ye uluslararası sorumluluklarına uyma çağrısında bulunuyor” ifadesiyle yapılan füze denemesi kınandı. Macron’ın önünde yüksek işsizlik oranı, aşırı sağcılık ve ülkenin ideolojik olarak kutuplaşması gibi mutlaka çözmesi gereken sorunlar bulunuyor. Macron, AB’de ortak bir maliye bakanı ve ortak bütçe istiyor. Ancak Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, öneriye sıcak bakmıyor. Bugün Berlin’de Merkel’le görüşecek olan Macron’un şansölyeden istediğini koparabileceği ise net değil...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...