Türk inşaat devinden Rusya'da dev yatırım

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Türk inşaat devinden Rusya'da dev yatırım

Ekonomi Haberleri  / CHA

Rönesans Holding'in şirketlerinden biri olan Rönesans İnşaat, Rusya'da 1,5 milyar Euro'ya mal olacak bir proje yapacak.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında çeşitli görüşmeler yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Leningrad Organize Sanayi Bölgesi imza törenine katıldı. 1,5 milyar Euro'ya mal olacak projeyi Rusya'nın en büyük inşaat firmalarından Rönesans Holding'in şirketlerinden biri olan Rönesans İnşaat yapacak. Leningrad Bölgesi Valiliği ile Rönesans İnşaat ve Rus Tellus-Group ortaklığı arasında, Leningrad'ın Vsevolojsk bölgesinde gerçekleştirilmesi planlanan "Kola" Sanayi Parkı Yatırım Projesi'ne ilişkin işbirliği anlaşması, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Leningrad Bölgesi Valisi Aleksandr Drozdenko ve Rus Tellus-Group Yönetim Kurumu Başkanı Yelena Smotrova tarafından imzalandı. Leningrad Ticaret ve Sanayi Odası, Ankara Sanayi Odası ve Rönesans İnşaat tarafından ortaklaşa kurulacak projenin imza töreninde konuşan Bakan Yıldız, törende yalnızca bir enerji bakanı olarak değil, aynı zamanda Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) eş başkanı olarak da bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin müteahhitlik hizmetleri başta olmak üzere çok farklı sektörlerde başarılarını kanıtlamış yatırımcıları olduğunu kaydeden Enerji Bakanı, "Rönesans Holding Moskova'da, Leningrad'da, Tataristan'da ve Rusya'nın bir çok farklı bölgesinde çok değişik sektörlerde yatırım yapıyor. Rusya ile yalnızca enerji sektöründe, doğalgazda, petrolde değil, bir çok alanda işbirliğimiz güçlenerek artmakta. Böyle bir organize sanayinin kurulması, yalnızca küçük ve Orta ölçekli işletmeciler için değil, bir çok alan içinde önemli bir çıkış yolu olacaktır." şeklinde konuştu.

Leningrad'da 150 fabrikadan oluşacak Organize Sanayi Bölgesi toplam 1,5 milyar Euro'ya mal olacak. Söz konusu projeye 2013 yılında başlanması ve yedi yılda tamamlanması planlanıyor.

Projenin hazırlık aşamasında yaklaşık 70 milyon dolar, devamında ise 450 milyon dolarlık bir yatırım bedeli öngörülmekte. Proje 123 hektar arsa üzerinde brüt inşaat alanı 650.000 metrekare olarak planlanıyor. Sanayi Parkı kapsamında; endüstriyel binalar, depolar, ofisler, park alanları, mağazalar, otel ve restoran bölümleri yer alacak.

8 Ağustos 2011 tarihinde, Rönesans İnşaat firmasının yüzde 80, Leningrad Ticaret ve Sanayi Odası'nın yüzde 10 ve Ankara Sanayi Odası'nın yüzde 10 hisseyle ortak oldukları şirket ise, bölgeye Türkiye'den gelecek yatırımların teşviki konusunda faaliyet gösterecek.

Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...