Diyarbakır'da milyonlarca liralık uyuşturucu ele geçirildi

Diyarbakır'da milyonlarca liralık uyuşturucu ele geçirildi

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da hava destekli 800 güvenlik görevlisinin katılmasıyla yapılan operasyonda, piyasa değeri 55-60 milyon olan uyuşturucu ele geçirilerek imha edildi.

Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı köylerde hava destekli 800 güvenlik görevlisinin katılmasıyla yapılan uyuşturucu operasyonunda, piyasa değeri 55-60 milyon olan uyuşturucunun ele geçirilerek imha edildiğini açıkladı. Diyarbakır Valiliği, 3 ilçeye bağlı 6 köy ve mezrada 800 güvenlik görevlisinin katılımı ile gerçekleştirilen ve "Şehit Uzman Jandarma Komando Çavuş Necmettin Torun" adı verilen hava destekli uyuşturucu operasyonunun sonuçları açıklandı. Jandarma ve Polisin MİT desteği ile gerçekleştirdiği operasyonda, 3 milyon 43 bin 582 kök kenevir bitkisi, 1 adet Av tüfeği, 1 adet Jeneratör, 1 adet Çadır, 1 adet Motosiklet, kaçak trafo ve su pompası ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı. Açıklamada, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından yürütülen "Uyuşturucu Fiyat Projesi" kapsamında "Türkiye Geneli Toptan ve Sokak Düzeyi Uyuşturucu Fiyatları" baz alındığında, ele geçirilen kenevir bitkisinin toplam piyasa değerinin ise yaklaşık 55-60 milyon olduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...