Zahide Nine eylemcileri dize getirdi

Zahide Nine eylemcileri dize getirdi

GÜNDEM Haberleri

Zahide Nine, 'Ülkeyi sevmek menfaat beklememektir. Gezi eylemcileri bile bana 'vermek istediğin mesajı aldık' dedi' diye konuştu.

Gezi olaylarında yaşanan gözaltıları protesto eden SDP'li gruba karşı çıkan ve Başbakan Erdoğan'ın "Zahide Nine, Nene Hatun'ların varisidir" diye övdüğü Zahide Özay, dik duruşuyla sembol oldu. Hemşirelikten emekli olan Zahide Nine, dört yıldır Topkapı'da bir otelde kalıyor. Zahide Nine, çevresinde bulunanlar tarafından çok sevilen bir isim. Olaydan sonra farklı görüşlerden birçok kişinin kendisini aradığını belirten Zahide Nine, "Arayanlar arasında Gezi Parkı eylemcileri de vardı. 'Senin mesajını aldık' dediler. Sokakta görenler de aynı şeyi söylüyor" ifadelerini kullandı. Protesto eylemini anlatan Özay, şunları ifade etti: "Baktım ellerinde parti bayrakları var. Bir tane Türk bayrağı yok. 'Neden yakıp yıkıyorsunuz?' dedim. Bana 'arkaya geç, sana para verecekler' dediler. Buna çok üzüldüm. Ben emekli maaşımla, şeref ve haysiyetimle kimsenin bir tabak yemeğine bakmadan yaşıyorum. Kimsenin parasına ihtiyacım yok. Yakıp yıkmayı marifet zannediyorlar. Biz Kars'ta görevliyken hizmet için yarım gün yolda gider, yarım günde geri dönerdik. Empati yapardık; 'hasta kişi biz de olabilirdik' diye. Parasızların doğumlarına koşardık. Gitmemezliği vicdanımıza yediremezdik. Ülkeyi sevmek budur. Menfaat beklememektir. Bayrağın dikili olduğu her yer hizmet alanıdır. Haksız bir şekilde kazanılan parayla pirzola yiyeceğine peynir ekmek yersin, şerefli yaşarsın." Eylemlerde herkesin çok yorulduğunu belirten Zahide Nine, "Polis robot değil. Onlar da etten kemikten insan. Gezi eylemlerinin devam etmesi terör örgütlerine fırsat sağlıyor. Taksim sadece onlara ait değil. Taksim herkesin. Eylemler tadında kalmalı" dedi. Duran adamlar hakkında da görüşleri ifade eden Zahide Nine, "Bırakın dursunlar. Yakıp yıkmadıktan sonra böylesi daha iyi" şeklinde konuştu.
BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR
Erdoğan'ın kendisi ile ilgili yaptığı konuşmayı izleyen Zahide Nine, Başbakan'a teşekkür etti. Herkesin inancı doğrultusunda yaşaması gerektiğini belirten Zahide Nine, "75 milyonun başbakanı olmak zor. Bizler çok şeyler gördük bunu da atlatırız. Ben devlet büyüklerimin hepsini seviyorum" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...