Gülümseyen uşaqlar

Gülümseyen uşaqlar

GÜNDEM Haberleri

Çeşitli ülkelerdeki gönüllü çalışmaları ile takdir toplayan Yeryüzü Doktorları, bu defa kardeş ülkenin hastalıkla mücadele eden çocuklarını güldürmek için Azerbaycan'da.

Yeryüzü Doktorları 'Gülümseyen Çocuklar Projesi' kapsamında plastik cerrahi ameliyatları yapmak için Azerbaycan'ın Kah şehrine gitti. Doğuştan dudak, damak yarığı hastalığı bulunan ve ameliyat olmayı bekleyen 60 çocuğun ameliyatları projeye bağışta bulunanlar ve TİKA'nın desteği ile gerçekleştirilecek. Yeryüzü Doktorları Gönüllüsü Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ethem Güneren'e göre damak - dudak yarıkları, fiziki görünüşlerin yanı sıra çocuklar için ruhsal çöküntü sebebi. Bu ameliyatların ise çocukların ruh sağlığının korunması ve beslenme problemlerinin engellenebilmesi için 6 ay 1 yaş aralığında yapılması gerekiyor. Yeryüzü Doktorları 2007 yılından bu yana 'Gülümseyen Çocuklar Projesi' kapsamında Gazze, Azerbaycan, Moritanya ve Yemen başta olmak üzere 16 farklı ülkede ameliyat ve tedaviler gerçekleştirdi. Yeryüzü Doktorları bağışçıları ve TİKA'nın yardımları ile yüzlerce çocuk, yeniden gülümseme fırsatı yakaladı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...