İhlas Medya’ya ‘Afrika’ya Değer Katanlar’ ödülü

Düzenleyen:
İhlas Medya’ya  ‘Afrika’ya Değer  Katanlar’ ödülü

YAŞAM Haberleri

Kurulduğu günden bu yana kamu yararını gözeten yayınlarıyla dikkat çeken İhlas Medya Grubu bünyesindeki Türkiye gazetesi ve İhlas Haber Ajansı (İHA), Türk Afrika İş Adamları Derneği (TABA) tarafından ‘Afrika’ya Değer Katanlar’ ödülüne layık görüldü.

Türkiye gazetesi adına ödülü, TABA Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Turan’ın elinden alan İhlas Gazetecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Doktor İsmail Kapan, TABA Yönetim Kurulu’na teşekkür ederek, “Benim kişisel olarak Afrika’yı keşif yolculuğum 1987’de tam 30 sene evvel başlamıştı. Geçen 30 sene içerisinde kuzeyden en güneye kadar Afrika’nın yarısından fazlasını dolaşarak bu zengin kıtanın zenginliklerinin nasıl tarih boyunca çarçur edildiğini anlamaya ve anlatmaya çalıştım. Hepimiz biliyoruz, tarihte bu kadar çok sıkıntılar çekti Afrika, hâlâ da çekiyor. 300-400 yıl boyunca beyaz Batılıların kıtadan kopararak, köle olarak çalıştırmak üzere yola düşürdükleri 400 milyon civarındaki insanın 150 milyonu açlıktan, hastalıklardan ve fena muamelelerden dolayı yollarda canını kaybetmiştir. Afrika çok zengin bir kıta. Yer altı ve yer üstü zenginlikleri namütenahi ama ne yazık ki kıta halkı bu zenginliklerden yeterince istifade edemiyor. Sömürgeci zihniyetler yüzyıllarca yaptıkları gibi bugün de aynı zihniyette sömürmeye devam ediyor. Bunlara karşı Afrika halkları ile girişeceğimiz dayanışma, insanlık adına herhalde en büyük erdem olacaktır” diye konuştu.
İhlas Haber Ajansı adına ödülü, TABA Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Türkan’ın elinden İhlas Haber Ajansı Operasyon Koordinatörü Özgür Yorul aldı.   Rıfat Fırat İHA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...