30 köpeği parçalayan “canavar” için fotokapan

Düzenleyen:
30 köpeği parçalayan “canavar” için fotokapan

YAŞAM Haberleri

Bilecik'te çok sayıda köpeği telef eden yabani hayvanın belirlenmesi için bölgede fotokapan kurulacak. Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, tüfeği ile geceleri köpeklerini yiyen hayvana adeta savaş açtı. 3 köpeğinin yuvasının boş olduğunu gösteren muhtar, yetkililerin de bir an önce çözüm bulmasını istedi.

Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Dübekli köyünde bir ayda yaklaşık 30 köpeğin yabani hayvan tarafından telef edilmesi üzerine, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bilecik Şube Müdürlüğü çalışma başlattı.

Köylülerin "canavar" diye adlandırdığı hayvanın belirlenmesi ve yakalanması için fotokapan konulmasına karar verildi.

Köy muhtarı Mustafa Yılmaz, "Bugüne kadar köyümüzde böyle bir olay yaşanmamıştı. Başka hiçbir hayvana zarar gelmedi" dedi.

Köpeklere saldıran hayvanın kurt ya da sırtlan olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Yetkililer, fotokapanların Dübekli köyü ve civardaki ormanın belirli noktalarına kurulacağını bildirdi.

30 köpeği parçalayan “canavar” için fotokapan

Muhtar köpekleri yiyen hayvana tek başına savaş açtı

Akşam saatlerinde evlerinden çıkmak istemeyen vatandaşların aksine Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, tüfeği ile geceleri köpeklerini yiyen hayvana adeta savaş açtı.  3 köpeğinin yuvasının boş olduğunu gösteren muhtar, yetkililerin de bir an önce çözüm bulmasını istedi.

Öte yandan, köyde bulunan bir köpek ise iddia edilen hayvanın saldırısından son anda kurtulmuş. Köpeğin kulaklarını yiyen hayvan, açılan ateş sonrasında kaçmış. Gece boyu hayvanın gelmesini bekleyen Muhtar Yılmaz, 4 köpeğinin bu hayvan tarafından yenildiğini söyledi.

30 köpeği parçalayan “canavar” için fotokapan

“Ne hayvan olduğunu çözemedik”

Bu sorunu çözmek için geceleri beklediğini belirten Yılmaz, “Kimse yok tek başıma bekliyorum. İnsan bulamıyorum yanıma. Hiçbir korkum yok. Onu vurana kadar buradayım. Birileri kurt ya da sırtlan diyor. Bir arkadaş iki tane sırtlan görüldüğünü söyledi. Ne hayvan olduğunu çözemedik. Ancak gözümüzle görmemiz lazım. Yetkililer, Fotokapan koyacaklarını söyledi. Onun yardımı ile ne olduğunu göreceğiz. Ben devamlı bekliyorum. Gece 12.00’den sahura kadar bekliyorum. Denk gelmedi” dedi. 

30 köpeği parçalayan “canavar” için fotokapan

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...