Zeki çevik teknik

Düzenleyen:
Zeki çevik teknik

SPOR Haberleri

Rumen stoper sarı-kırmızılı takımda Popescu, Song, Ujfalusi gibi büyük ustaların yerini doldurabilecek özelliklere sahip

BURHAN CAN TERZİ

İki sezondur savunmada büyük sıkıntı yaşayan Galatasaray, Napoli’nin Rumen stoperi Vlad Chiriches’in transferini bitirmeye çok yaklaştı. Bir süredir hem İtalyan kulübüyle hem de oyuncuyla görüşme halinde olan sarı-kırmızılılar, 2.5 milyon avroda söz kesti. Napoli, 27 yaşındaki futbolcu konusunda Galatasaray’a her türlü kolaylığı sağladı. Kariyerinde yepyeni bir sayfa açmak isteyen Chiriches de, Türkiye’ye gelmeye çok hevesli. Sarı-kırmızılı yetkililere Türkiye’de Raul Rusescu, Iasmin Latovlevici, Emmanuel Adebayor gibi eski takım arkadaşlarının da top koşturduğunu hatırlatan Rumen stoper, Süper Lig’de top koşturmak için sabırsızlandığını söyledi. Galatasaraylı yöneticiler ve teknik direktör Igor Tudor, 1.84’lük stoperi neden tercih etti? 
Aranan stoper
Çünkü Galatasaray, Ujfalusi’den bu yana lider özellikli, defans hattını yönetebilecek, geriden başarıyla oyun kuracak stoper eksikliği çekiyor.  Bu tanıma da maliyet açısından en uygun isim Chiriches. Rumen savunmacı son derece çevik ve sakin. Topu hiç panik yapmadan zekice dağıtıyor ve bir stopere göre oldukça teknik. Popescu’yu çok hatırlatıyor. Popescu’dan daha hızlı olması artısı, ilk müdahalelerinde zaman zaman kontrolsüz olması da eksi yönü olarak gösteriliyor. Fakat Chiriches tek hamle oyuncusu değil, ilk müdahalede başaramadığı zaman takibini sürdürüyor. Bir başka değişle Rumen oyuncu sarı-kırmızılıların özlemini çektiği Popescu, Song, Ujfalusi gibi lider tipli usta bir oyuncu. 

CHİRİCHES KİMDİR? 
¥ Avrupa’daki dev kulüplerin radarına 2012-2013 sezonunda girdi. 
¥ O yıl Steaua Bükreş formasıyla Avrupa Ligi 2. turunda Ajax, 3. turda ise Chelsea’nin ağlarını havalandırdı.
¥ 1.84’lük stoper, 2013-14 sezonun başında 9.5 milyon avro karşılığında İngiliz devi Tottenham’a transfer oldu. 
¥ 2015’te ise 7 milyon avro karşılığında İtalya’nın iddialı ekibi Napoli’ye geçti.
¥ Geride bıraktığımız sezonun başında menisküs yırtığı yaşadı.
¥ Geçen yıl Napoli’de 16 maçta forma giyip 2 gol attı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...