Günde 7-8 bin ünite kana ihtiyaç var

Düzenleyen:
Günde 7-8 bin ünite kana ihtiyaç var

YAŞAM Haberleri

Ramazan ayında düşen kan bağışını artırmak için “Yardım seven olmak kanımızda var” sloganıyla kampanya başlatan Kızılay vatandaşa kan çağrısı yaptı.

Kızılay Genel Başkanı Kınık, Türkiye genelinde günde 7–8 bin ünite kan toplanmasını gerektiğini söyledi.

300 NOKTADA KAN BAĞIŞI
Türkiye'nin yaklaşık 2,5 milyon ünite olan kan ihtiyacının yüzde 100’ünü karşılamayı hedefleyen Kızılay, Ramazan ayına özel mesai saatlerinde 300 noktada çalışan personeliyle kan ihtiyacı duyanların umudu olmaya devam ediyor. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Ramazan ayı başlamadan önce paylaşım, birlik ve beraberliğin daha fazla öne çıktığı bu ayda vatandaşları kan bağışına çağırarak ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çağırmıştı. Türkiye genelinde 300 noktada vatandaşların kan bağışlarını alan Kızılay çalışanları, 3 bin 300 kişilik dev bir ordu ile hizmet verirken iftar saatlerine göre Türkiye genelinde şehir merkezleri, camii yakınları ve iftar çadırı yakınlarına kurulan mobil kan bankaları ile de kan bağışlarını sahur saatlerine kadar alıyor.
 
GECE 02:00’YE KADAR KAN VEREBİLİRLER
Başkan Kınık, “Vatandaşımızın, kan bağışçılarımızın teveccühü gayet iyi. Ülkenin 300 noktasında iftar ve sahur saatlerine göre ayarladığımız kan bağış noktalarımızda vatandaşlarımız iyi bir duyarlılıkla cevap verdiler. Şuan tahminlerimizin üzerinde kan bağışı devam ediyor. Ama bunun Ramazan ve bayramda da devam etmesi lazım” diye konuştu. Ramazan ayına girerken 90 bine yakın bir kan ünitesi stoku ile girdiklerini ifade eden Kınık, bu sayının çok iyi olduğunu ancak Ramazan ayı dolayısıyla düşen kan ünitesi seviyesinin Ramazan’da 40 ile 50 bin ünitelere çıkarmaları gerektiğini kaydetti. Kınık, vatandaşlara seslenerek “Her gün hiç olmazsa 7–8 bin ünite kan Türkiye genelinde toplamamız gerekiyor. Vatandaşlarımız iftarlarını yapıp teravihlerini kıldıktan sonra gece 1-2’ye kadar kan verebilirler” dedi. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...