Almanya'dan Türkiye'ye İncirlik telefonu

Düzenleyen:
Almanya'dan Türkiye'ye İncirlik telefonu

DÜNYA Haberleri

Alman Savunma Bakanı Ursula Von Der Leyen’den İncirlik telefonu geldi. Alman Bakan Von Der Leyen, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı arayarak Alman Bakanlar Kurulu'nun İncirlik'teki Alman askerlerinin Ürdün'e intikali konusunda alınan karar hakkında bilgi verdi.

Edinilen bilgilere göre, Alman Bakan Von Der Leyen, Türkiye'nin İncirlik'te yaptığı ev sahipliği için müteşekkir olduklarını söyledi. Ancak bu kararı almak mecburiyetinde kaldıklarını, yapılacak intikal planlaması hakkında Türkiye'yi daha sonrasında bilgilendireceklerini ifade etti. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da, bu intikalin DEAŞ ile mücadelede bir aksaklığa yol açmayacak şekilde gerçekleşmesi için gerekli hassasiyetin gösterileceğinin tabii olduğunu söyledi. İki Bakanın intikalin detayları hakkında yakın temas içinde kalma konusunda mutabakata vardıkları öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...