Eski Garnizon Komutanı Gülmez FETÖ'den hakim karşısına çıktı

Düzenleyen:
Eski Garnizon Komutanı Gülmez FETÖ'den hakim karşısına çıktı

GÜNDEM Haberleri

Afyonkarahisar'da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında dava açılan eski Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gülmez'in yargılanmasına başlandı.

Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında dava açılan eski İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez hakim karşısına çıktı.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan yargılanan tutuklu sanık Gülmez ve avukatı hazır bulundu.Mahkeme heyeti Gülmez'e, 15 Temmuz gecesi neler olduğunu, sıkıyönetim ile ilgili gelen emir ve mesajları, askeriyede o gece bir hareketliliğin olup olmadığını sordu.Savunmasında, 5 Eylül 2012 tarihinden 16 Temmuz 2016 tarihine kadar Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı görevini yürüttüğünü belirten Gülmez, İkmal Komutanlığının önemli bir görev olduğunu dile getirdi.

Mahkeme Başkanı'nın, 15 Temmuz gecesi astlarıyla istişarede bulunup bulunmadığını sorduğu sanık Gülmez, sorumlu olduğu 14 birliği kontrol ederek hemen Harekat Merkezine indiğini ifade etti.Hayatı boyunca hiçbir terör örgütü içinde olmadığını anlatan Gülmez, beraatini talep etti.Duruşmada, Yarbay Ali Murat Boyraz, Binbaşı Ali Tümer, Albay Ali İhsan Emre, Emir Astsubayı İbrahim Yıldırım tanık olarak dinlendi.Tanıklar, 15 Temmuz Darbe gecesi Gülmez'den kanun dışı hiçbir emir almadıklarını belirtti.Mahkeme heyeti Gülmez'in tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 14 Temmuz'a ertelenmesine karar verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...