Müthiş şampiyon

Düzenleyen:
Müthiş şampiyon

SPOR Haberleri

Bu sezon Euroleague kupasını kaldıran sarı-lacivertliler uzatmalardaBeşiktaş’ı geçerek şampiyon oldu. Üstelik son çeyrekte 14 sayı geriden geldi

UĞUR AKTAN

Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Ligi’nin final serisi dördüncü maçında Beşiktaş’ı deplasmanda 98-94 yendi ve seriyi 4-0’a getirerek şampiyonluğunu ilan etti. Sezona Anadolu Efes’e karşı kazanılan Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferiyle başlayan, THY Euroleague’in finalinde ise Olimpiakos’u deviren Obradovic’in öğrencileri, 76 maçlık sezonun son maçında ise Beşiktaş’a şans tanımadı. Darüşşafaka Doğuş Koçu David Blatt’ın da belirttiği gibi, tartışmaya yer vermeyecek bir şekilde Avrupa’nın en iyi takımı olan sarı-lacivertliler, final serisinin dördüncü maçında son 2 dakikaya 14 sayı geride girse de hafızalardan uzun süre silinmeyecek bir geri dönüşe imza attı. 
Yok böyle bir seri
Maçın bitimine 2 dakika 7 saniye kala Strawberry’nin basketiyle 79-65 geriye düşen Fenerbahçe, bu dakikanın ardından 12-0’lık seriyle maça yeniden ortak oldu: 79-77. Maç sonunda Beşiktaş’ın topla çıkarken yaptığı hataları iyi değerlendiren Fenerbahçe, beş saniye kala final serisinin MVP’si Bogdanovic’le skoru eşitledi ve karşılaşma uzatmalara taşındı: 84-84. Büyük bir çekişmeye sahne olan uzatma bölümünde savunma direncini yükselten ve hücumda Dixon ile etkili olan Fenerbahçe,mücadeleden 98-94’lük galibiyetle ayrıldı ve şampiyonluğunu ilan etti. Obradovic bu sonucun ardından Türkiye’deki dördüncü yılında üçüncü şampiyonluğunu yaşarken, Fenerbahçe de sekizinci şampiyonluğuna ulaştı.

10 YILDA 7 ZAFER
Fenerbahçe, Basketbol Süper Ligi’ni son 10 sezonda 
7 kez kazandı. (2007, 2008, 2010, 2011, 2014, 2016, 2017).

Obradovic rekor kırdı
Fenerbahçe’nin Sırp Koçu Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli takımla üçüncü lig şampiyonluğunu yaşadı. Final serilerinde 2013-14 sezonunda Galatasaray’ı, geçen sezon Efes’i, bu sezon ise Beşiktaş’ı saf dışı bırakan Obradovic, iki şampiyonluğu bulunan Bogdan Tanjevic’i de geride bıraktı ve Fenerbahçe ile en fazla şampiyonluk yaşayan koç oldu. Obradovic Fenerbahçe’de üç Türkiye Ligi şampiyonluğunun yanı sıra 1 Euroleague, 1 Türkiye Kupası ve iki de Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...