Şimdi moda kumsalda düğün

Düzenleyen:
Şimdi moda kumsalda düğün

YAŞAM Haberleri

İki insanın en büyük hayali olan, yeni bir hayat için “Evet” deyip, “Ömür boyu; hastalıkta ve sağlıkta” diye söz verdikleri hayat birliği, evlilik...

Canan ERASLAN

“İki gönül bir olunca samanlık seyran olur” diyen, yuva kurmak için önce ‘gönüllerin’ bir olmasını en önemli şart sayan da bir atasözü... Evet, evlenmeye karar verenler, gönüllerini bir tutacakları kişiyle, ‘bir ömür boyu’ sürecek yeni hayata adım atarken, her şeyin en iyisini istiyor. Gelinliğin, düğünün, kına gecesinin, her şeyin... Hayatın en önemli dönüm noktalarından olan evliliği şenliklerle kutlama geleneğinin adı ise düğün... Eskiden düğün eğlencelerine pazartesi günü çeyizin damat evine gönderilmesi ile başlanır, kına gecesi ve düğünle en az ‘3 gün 3 gece’ devam ederdi... Lüks, eğlence ve ikramın, kişinin maddi gelirine göre şekil aldığı düğünler vardı eskiden. Zaman geçti, birçok gelenek yok oldu ama son yıllarda gelin hamamından kına gecesine kadar birçok tarihî ve geleneksel geleneğimiz yeniden canlandı. Düğünün nasıl olacağı ise şimdilerde sadece kişilerin gelir seviyesi ya da isteklerine göre şekillenmiyor. Ne moda? Kim ne yapmış? Dizide evlenenler nerede düğün yapmış? Bütün bunlar etkili kararda... Son dönemde bando isteyen de var, semazen gösterisi de... Dinî içerikli düğün talep eden de var, yöresinin geleneklerini 5 yıldızlı otelin salonlarına taşıyan da... Geçtiğimiz 6-7 yılın ‘gözdesi’ olan ‘kır düğünleri, yavaş yavaş ‘demode’ oluyor. Onun yerini, gözde bir televizyon dizisinde yapılan kumsal düğünleri alıyor. İlk bakışta pahalı gibi görünse de, kır düğününden dahi daha ucuza gelebiliyor kumsal düğünleri. Üstelik hem düğün sahipleri hem düğüne katılacaklar için kıyafet, saç, makyaj gibi ayrıntılarda da daha rahat seçimler mümkün.

HEM KUMSAL HEM SALON

Kumsalı olan otel ya da restoranlar, bu amaç için ideal olabilir... Yani hem kapalı mekânda hem kumsalda düğün yapabilirsiniz. Böylece muhtemel yaz yağmurları hâlinde sığınacak mekâna da çare bulmuş olursunuz.

DEKORASYON DA YEMEK DE DENİZDEN

Renk olarak beyaz, mavi, pembe tonları iyi olacaktır. Kumsala konulacak masalarda yine uçuşan tüller kullanılabilir. Kumsalda renkli çakıl taşları, çiçekler süs amaçlı kullanılabilir, alanlar yine renkli çakıl taşlarıyla belirginleştirilebilir. Yemek olarak deniz ürünleri tercih edilebilir. Nikâh şekerini deniz kabuğunun içinde hediye etmeniz de günü unutulmaz kılacaktır. 

AYAKKABI YOK KIYAFET RAHAT

Kumsal düğünleri son dönemde epey revaçta. Kumsala masalar diziliyor, süslemeler yapılıyor. Nikâhın kıyılacağı bölüm, tüllerle süslü bir kameriye de olabiliyor, kumların üzerine kurulmuş bir masa da... Hemen hemen herkes yalın ayak... Kıyafetler şık ama rahat. Gelinliklerin boyu biraz daha kısa seçiliyor. Hatta bazı gelinler nikâh kıyıldıktan sonra beyaz ama daha farklı bir kıyafet de giyebiliyor. Özellikle yaz düğünleri için mekânların dolup taştığı bugünlerde, düğün organizatörleri kumsalları da içine alan programlar yapmaya başladı... 

TEKNE KİRALAMAK İYİ BİR KARAR OLACAK

Mekân olarak plajda bir ev ya da kapalı bir mekâna (otel, restoran) sahip bir kumsal tercih edebilirsiniz. Hatta kumsalda teknenin yanaşabileceği bir iskele varsa tekne kiralayarak düğün alanınızı genişletebilir, tekneyi her türlü amaç için kullanabilirsiniz. Mekânınız olan kumsalı deniz temasında süslemeye, yani renk olarak mavi, beyaz ve pembe tonlarını kullanmaya özen gösterin.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...