Anadolu takımlarını Avrupa heyecanı sardı

Anadolu takımlarını Avrupa heyecanı sardı

SPOR Haberleri

Şike davasının kararının açıklanmasıyla Avrupa kupalarından men edilen Beşiktaş ve Fenerbahçe yerine Kayserispor, Bursaspor ve Kasımpaşa Avrupa'ya gitmeye hazırlanıyor.

Cezalar UEFA Tahkim Kurulu veya CAS'tan dönmezse Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi'ne katılacak Türk takımları değişecek. Bursaspor, Kayserispor ile Kasımpaşa'nın yanı sıra 2010-11 sezonu şampiyonluk kupasının kendi hakları olduğuna inanan Trabzonspor'un gözü de artık UEFA'da. Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turu oynamayı planlayan lig ikincisi Fenerbahçe ve Avrupa Ligi hesapları yapan üçüncü Beşiktaş'ın yokluğunda 4. sıradaki Bursaspor, Şampiyonlar Ligi vizesi alacak. Ziraat Türkiye Kupası finalisti Trabzonspor, Avrupa Ligi'ne gitmeyi garantilemişti. Avrupa Ligi'nin diğer ekipleri Kayserispor ile Kasımpaşa olacak. Kayserispor play-off turundan Beşiktaş'ın yerine, Kasımpaşa ise 3. ön eleme turundan Bursaspor'un yerine Avrupa Ligi'ne katılabilecek. Öte yandan, UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte Disiplin Kurulu'na sevk ettiği Rumen ekip Steaua Bükreş hakkındaki kararı herkesi şaşırttı. UEFA, Steaua Bükreş'in "bazı hafifletici unsurlar ışığında" 1 yıl Avrupa'ya gitmeyeceğini ve bu cezanın da 5 yıl boyunca ertelendiğini bildirdi. Rumen kulüp, 5 yıl süresince UEFA'nın gözetimi altında olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...