Mülteci problemine ‘Karikatür Oscar’ları’

Düzenleyen:
Mülteci  problemine ‘Karikatür  Oscar’ları’

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Dünyanın dört bir yanından karikatüristleri buluşturan “Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışma-sı”nın kazananları belli oldu.

Dünyanın dört bir yanından karikatüristleri buluşturan “Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışma-sı”nın kazananları belli oldu. 63 ülkeden 641 sanatçının katıldığı yarışmaya Avrupa’daki mülteci problemi damgasını vurdu. Yarışmada dereceye giren ilk üç eser de mültecileri işledi. Dünya gündemine ışık tutan eserlerin yarıştığı organizasyonda, İngiltereli Ross Thomson, bir sığınmacı gemisinin ıssız adaya yaklaşmasını tasvir ettiği karikatürüyle birinciliği kazandı. İkinciliğe İranlı Shahram Rezaei, üçüncülüğe ise Brezilyalı Raimundo Rucke Santos Souza değer görüldü. Yarışmada mükâfat kazanan karikatürler 21 - 27 Haziran 2017 tarihleri arasında Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi’nde sergilenecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...