Kadınların Usain Bolt’u Mizgin Ay

Düzenleyen:
Kadınların Usain Bolt’u Mizgin Ay

SPOR Haberleri

17 yaşındaki millî atlet 11 saniyenin altına inerek olimpiyatlarda altın madalya kazanmayı hedefliyor

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yaşayan ve atletizmde 2 yılda yıldızlarla gençlerde 27 Türkiye rekoru kıran Mizgin Ay, ‘kadınların Usain Bolt’u’ olmak istiyor. Batman’dan mevsimlik işçi olarak geldikleri Beypazarı’na yerleşen bir ailenin kızı olan 17 yaşındaki Ay, atletizmle 10 yıl önce tanıştığını söyledi. Fenerbahçe adına yarışan ve Hollandalı Dafne Schippers’ı örnek alan genç sporcu “Kendisi bir Avrupalı beyaz olarak siyahi atletler arasında final yarışıyor. Ben de onun gibi olimpiyatlarda finalde yarışıp, madalya almak istiyorum” diye konuştu.
Rekor canavarı
Usain Bolt denilince aklına bir efsanenin geldiğini vurgulayan Mizgin “Onu çok seviyorum bir hayranıyım. İlk yarışlara girdiğimde kimse beni bilmiyordu. Girer girmez arkadaşlara fark atmıştım. Bana ‘Türkiye’nin Bolt’u’ demişlerdi. Bu lâkabı çok beğenip, sevdim ve hâlâ öyle diyorlar. Kadınların Usain Bolt’u olmak istiyorum. Ayrıca ‘rekor canavarı’ diye bir lakabım var. 27 Türkiye rekoru kırdım. Bunlar iki yılda oldu. Her yıl daha da geliştireceğim. Hedefim 11 saniyenin altına inerek olimpiyatlarda altın madalya kazanmak” dedi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...