BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Meclis

Seçim sonuçlarını görmek için tıklayın.
Anasayfa > Haber > AĞZIMIZIN TADI

AĞZIMIZIN TADI

Mandalinalı tart:Mandalinaların kabuklarını soyup halka halka doğrayın. 26 cm. çapındaki tart kalıbını yağlı kağıt ile kaplayıp üzerine sıvıyağ sürün.



Mandalinalı tart MALZEME: 8 mandalina, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı tozşeker, 40 gr. badem, 175 gr. katıyağ, tuz, 4 yumurta, 1 su bardağı+4 yemek kaşığı un, 2 tatlı kaşığı kabartma tozu. HAZIRLANIŞI: Mandalinaların kabuklarını soyup halka halka doğrayın. 26 cm. çapındaki tart kalıbını yağlı kağıt ile kaplayıp üzerine sıvıyağ sürün. Şekerin yarısını kısık ateşte eritin ve karamelleşene kadar pişirin. Yağlanmış kağıdın üzerine dökün. Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun ve bıçakla uzunlamasına kesin. Badem ve mandalinaları kağıdın üzerine dizin. Yağ bir tutam tuz ve kalan şekeri iyice karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyin un ve kabartma tozunu da katıp karıştırın. Hamuru mandalinaların üzerine döküp düzleştirin. 175 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Ilıyınca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT