Hükümetten Cizre yorumu

/ Kaynak: İHA
Hükümetten Cizre yorumu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanlar Heyeti'nin görüşmesiyle ilgili açıklama yapan Hüseyin Çelik, toplantıda Gezi Parkı ile ilgili tek kelimenin konuşulmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanlar Heyeti'nin görüşmesiyle ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, toplantıda Gezi Parkı ile ilgili tek kelimenin konuşulmadığını söyledi. nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanlar Heyeti bölge başkan, başkan vekili, sekreter ve üyelerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. Toplantı devam ettiği sırada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, toplantıda Gezi Parkı ile ilgili tek kelimenin konuşulmadığını söyledi. Çelik, "Bizim açımızdan süreç gitti geldi diyebileceğimiz bir durum yok. Sayın Demirtaş böyle bir yorum yapmışsa onu kendisine sormanız lazım. Ancak bir de yasal düzenlemelerle ilgili olarak başta anayasa olmak üzere tabii ki bu meseleyi sadece Kürt meselesi olarak görmememiz gerektiğini akil insanlar ifade ediyorlar. Bunun genel bir demokratikleşme perspektifi içerisinde kendini öteki hisseden ve kendini bir şekilde mağdur hisseden bütün insanlara yönelik bir reform süreci olması gerektiği konusunda akil insanların büyük bir kısmı hemfikirdir bunu söyleyebilirim. Ama detaylara girersek terörle mücadele kanunundan tutun koruculuğun varlığına varıncaya kadar hep talepler var. 'Barajlar yapılmasın, karakollar yapılmasın' diyenler de var. Şu anda içeride olan KCK'lıların, PKK'lıların durumlarını dile getirenler de var" dedi.
"GEZİ PARKI'NIN ADI BİLE GEÇMEDİ"
Toplantıda Gezi Parkı olayları ile ilgili tek bir kelimenin bile geçmediğini anlatan Çelik, "Ben buraya gelinceye kadar Gezi Parkı ile ilgili olarak bir kelime bile geçmedi. Gezi Parkı'nın adı bile geçmedi. Benden sonra birileri bir şeyler açtıysa bilemem. Çünkü konu Gezi Parkı ile ilgili bir konu değil, konu çözüm süreci ile ilgili bir konudur. Gezi Parkı'nı günün birinde oturup değerlendireceksek, biz meselelerimizi konuşarak halletmesini bilen bir toplumuz. Onu da oturup konuşabiliriz ama ben içerideyken bu konunun adı bile geçmedi" diye konuştu.
Çelik, Türkiye'de yüzde 70'e yakın bir kesimin çözüm sürecine destek verdiğini belirterek şunları söyledi:
"Tabii ki Akil İnsanlar Heyeti'nde bulunan insanların önemli bir kısmı zaten yazar-çizer, üniversite hocası şeklinde toplumda kanaat önderi diyebileceğimiz insanlardır. Onlar tabii ki bu entelektüel faaliyetlerine veya sorumluluklarını bir şekilde devam edeceklerdir. Ancak Akil İnsanlar Heyeti altında oluşturulan bu heyetin görevinin süresi 2 aydı ve son toplantısı bugün yapılmıştır. Bu arada başlangıçta yaptığımız kamuoyu anketlerinde bazı bölgelerde daha fazla endişe vardı. Gerek akil insanların bölgelerde yaptığı çalışmalar, gerekse basın yayın araçlarıyla bizlerin iktidar mensuplarının veya bu sürece destek veren aydınların konuyu toplumun gündemine daha yaygın olarak getirmesinden sonra bölgelerimizdeki endişelerin dağıldığını görüyoruz. Bir kısım ideolojik tavır sergileyen insanlar var, siz ne yaparsanız yapın ben bu sürece karşıyım diyor. Ama bu kesinlikle toplumdaki bir azınlığı oluşturuyor. Türkiye'de yüzde 70'ine yakın bir kesim bu çözüm sürecine destek veriyor. Zaten akil insanlar da özellikle kandil cephesinden yapılan bazı açıklamaları özellikle ve Kürt olmayan kesiminde ciddi kaygınlar uyandığını ifade ettiler. Hatta bazı konuların bu çözüm süreci ile birlikte gündeme gelmesini de insanların kafasını karıştırabildiğini ifade ettiler. Bu konuda da bazı tekliflerde bulundular."
"CİZRE'DEKİ GÖRÜNTÜLER HUKUK DEVLETİNDE KABUL EDİLEMEZ"
Hüseyin Çelik, Cizre'de PKK'lıların asayiş timi kurduğuna dair görüntülerin hukuk devletinde kabul edilemeyeceğini söyledi. Çelik, "Bu sözünü ettiğiniz Cizre'deki görüntüler hukuk devletinde söz konusu bile olamaz. Bunun kabul edilebilecek tarafı yoktur. Böyle bir arıza varsa kesinlikle bu kabul edebileceğimiz bir konu olamaz" dedi.
Basın mensuplarının Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in görüşmesine ilişkin sorusu üzerine Çelik, "PKK'nın çekilme süreci ile ilgili detaylar Akil İnsanlar Heyeti'nin konusu değil. Devlet nezdinde çekilme süreci takip edilmesi bu. Doğan doğabilecek arızlar, devlet katında değerlendirilmeye tabidir ama bu akil insanların konusu değildir" diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...