Suda doğum bedava

Suda doğum bedava

GÜNDEM Haberleri

Ağrısız doğum, suda doğum, robotik rehabilitasyon, mikrocerrahi, diş protez gibi istisnai tedavi uygulamaları için devlet hastaneleri geçici bir süre bedava yaptı.

nbsp;Ağrısız doğum, suda doğum, robotik rehabilitasyon, mikrocerrahi, diş protez nbsp;gibi istisnai tedavi uygulamaları için nbsp;devlet hastaneleri geçici bir süre ücret almayacak. nbsp;Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda "Sözleşmeli sağlık hizmet sunucuları, kurumca belirlenmiş standartların üstündeki talepleri karşılayan otelcilik hizmetleri ile hayati öneme sahip olmama ve alternatif tedavilerin bulunması gibi hususlar göz önüne alınarak belirlenen istisnai sağlık hizmetleri için ilave ücret alınabilir" hükmü yer alıyor. Bununla beraber, bu tedavi işlemleri için maliyet çalışmaları yapılıyor. Sağlık Bakanlığı bu çalışma tamamlanıncaya kadar, birlikler bünyesindeki sağlık tesislerince istisnai sağlık hizmetleri için, bağış dahil hiçbir şekilde ilave ücret alınmaması yönünde hastanelere talimat verdi.
Belirlenen istisnai sağlık hizmetleri listesinde son dönemde oldukça tercih edilen suda doğum ve ağrısız doğum gibi sağlık hizmetleri de yer alıyor. Toplamda 29 tedavi işleminin yer aldığı listede ayrıca reflü hastalığındaki cerrahi bir teknik olan fundoplikasyon, rahim alınması (Laparoskopik histerektomi), bazı robotik rehabilitasyon uygulamaları, mikrocerrahi, bazı diş protez işlemleri ve çift balonlu endoskopi gibi birçok tedavi işlemi yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...