S-400’lerde sona gelindi

Düzenleyen:
S-400’lerde  sona gelindi

GÜNDEM Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in askerî ve teknik iş birliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, Rusya ve Türkiye’nin S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatını öngören sözleşme üzerinde mutabakat sağladığını açıkladı. Süreçle ilgili henüz halledilmeyen tek pürüz ise S-400’ler için kullanılacak kredi miktarı.

Ünsal Ergel ANKARA - Füze sistemine ilişkin ücretin 1 ya da 1,5 milyar dolarının Rusya tarafından kredilendirileceğini belirten yetkililer, son aşamanın kredi işlemlerinin detaylarının konuşulduğunu ifade etti. Rusya hazinesinden kredilendirileceği belirtilen bataryalara ilişkin bir başka detay ise Türkiye’nin bu hava savunma sistemine sahip olacak üçüncü ülke olması. Daha önce Çin’le yapılacak muhalefet anlaşma için Türkiye’ye itiraz eden NATO, S-300’e sahip olan Yunanistan, Bulgaristan ve Macaristan’a itiraz etmemişti. Türkiye’nin alacağı iki S-400 bataryasının 300 füze başlığı olan 4 bataryalı diğer sistemlere (Patriot-SAMP/T-FD-2000) karşılık gelecek. Yani 2 bataryalı S-400 sistemi 4 Bataryalı Patriot sistemine karşılık olacak. İlk S-400 bataryası 2,5 yıl içinde üretilip Türkiye’ye teslim edilecek. İkinci batarya ise, büyük bir kısmı Türkiye’de olmak üzere 1 yılda üretilecek. Sözleşmede bir değişikli olmazsa, İkinci bataryanın üretiminden sonra Türkiye’de kurulan tesiste teknoloji transferi ile ortak projeler yapılıp, üretime devam edilecek.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...